Rozsudek, který otřásl světem přehled
Jiří Radotínský
Dokumentární rekonstrukce soudního procesu s Miladou Horákovou, zpracovaná v r. 1969 tehdejším redaktorem Zemědělských novin Jiřím Radotínským, který po dvaceti letech, kdy kniha nesměla vyjít, text v roce 1989 doplnil o dokumenty z archivů.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozsudek, který otřásl světem. Přihlašte se a napište ho.
Útlá porevoluční brožurka shrnující proces se skupinou Milady Horákové. I přes shovívavost k faktu, že v době vydání asi nebylo možné z dostupných zdrojů sestavit kvalitní historickou četbu - a kniha na to ani neaspiruje - je třeba vytknout jisté klouzání po povrchu. Autentických dialogů mezi prokurátorem Urválkem a obviněnými je v knize málo, autor je spíše komentuje. Velkým plusem jsou naopak osudy přeživších obžalovaných, jejichž jména byla ve stínu popravených zapomenuta.
Třináct obžalovaných a odsouzených, z toho čtyři rozsudky smrti. Zajímavé jsou vzpomínky těch, kteří se dočkali svobody. Kniha opravdu stojí za přečtení.
Kniha Rozsudek, který otřásl světem v seznamech
politické soudní procesy české dějiny Milada Horáková, 1901-1950 totalitní režimy
Skrýt reklamy
Určitě stojí za přečtení.. ;-)