Rubáš pro slavíka přehled
P. D. James (p)
Adam Dalgliesh série
Smrt mladé zdravotní sestry mohla být způsobena nedopatřením během lékařského výcviku. Druhá sestřička mohla spáchat sebevraždu Inspektor Dalgliesh je ale přesvědčen, že byly obě zavražděny
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2001 , MottoOriginální název:
Shroud for a nightingale, 1973
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rubáš pro slavíka. Přihlašte se a napište ho.
Jako dobrý,ale jaké bylo moje překvapení když jsem zjistila,že jedné oběti bylo přes 30. Tím pádem to ,obula bačkorky' atd.mohli vynechat. Jinak dobrá detektivka,i když trochu roztahaná.
Málokdy čtu detektivky opakovaně, ale tato je jedna z několika, po kterých jsem sáhla znovu. Má totiž mnoho co nabídnout. Pohltí nejen samotný děj, ale také ponuré prostředí staré nemocnice, rovněž vynikající popisy, které celkovou atmosféru umocňují. Příběh vás vtáhne a nepustí.
PS. Žaludeční sondu po přečtení knihy bych si raději ještě dobře rozmyslela.
Knižní novinky (15.1. - 28.1.)
15.01.2018
Ocenění knihy (1)
1971 -
CWA Dagger Awards
(Silver Dagger for Fiction)
Kniha Rubáš pro slavíka v seznamech
vraždy detektivní a krimi romány zdravotní sestry internát dívčí škola zfilmováno – TV seriál zapomenutá minulost
1986 | Třikrát Adam Dalgliesh |
1991 | Pachuť smrti |
1992 | Černá věž |
2013 | Smrt přichází do Pemberley |
2009 | Soukromá pacientka |
Mne tohleto pomalé vyšetřování inspektora Adama Dalglishe baví, a jak! Kdysi dávno jsem viděla televizní seriál a ten se mi také moc líbil, i když si na něj už nevzpomínám. Kniha se mi ale četla dobře, paní spisovatelka opravdu psát umí, případ byl zajímavý a odehrával se v zajímavém prostředí. Nemám tedy vůbec co vytknout, kniha se mi líbila, proto jí dávám zasloužených pět hvězd.