Rudá jako rubín přehled

Rudá jako rubín
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536810/bmid_ruda-jako-rubin-6624cd28d3fa1.jpg 4 2666 2666

Drahokamy série

1. díl >

Oblíbený časocestovací příběh nově v paperbacku! Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem. Kerstin Gierová nechává ožít ten nejkrásnější pocit na světě! Příběh vás potěší, budete se smát a budete s hrdiny soucítit. Láska Gideona a Gwendolyn překračuje všechny hranice času!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudá jako rubín. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (535)

Butterfly340
15.09.2024 4 z 5

Rudá jako rubín je kniha, která je krásná už na pohled. Její obálka vypadá tak, že by byl hřích nemít ji v domácí knihovně. Koupí knihy ale člověk rozhodně neprohloupí, protože tak, jak je kniha nádherná navenek, je stejná i uvnitř.

Samotný příběh je pohlazení po duši a člověk při čtení může zcela vypnout. Vše se odehrává v kulisách Londýna, ať už toho historického či současného.
Jak už bývá u autorky zvykem, i tady se seznamujeme hned s několika sympatickými a vtipnými postavami. Mou nejoblíbenější postavou se asi stala Leslie. Holka, která si vždy ví rady a před kterou se neschová žádné tajemství.

Kniha se mi opravdu líbila a měla jsem jí přečtenou za dva dny. Přesto pokud budu srovnávat se Stříbrnými knihami snů, tak z tohoto porovnání Drahokamy vyjdou hůře. Nemůžu si pomoct, ale Stříbrné knihy snů byly perfektní, ať už originálním námětem, zápletkou, ale i tou pohádkovostí. U Rudé jako rubín mi něco scházelo. Zároveň dle mého Gwen není tak silná hrdinka jako Liv. Ta mi přirostla k srdci víc.
Tímto nechci hanit Drahokamy. Ostatně, v dalších knihách možná naleznu to něco, co mi tady k dokonalosti a pěti hvězdám scházelo.

Lelaqu
29.06.2024 5 z 5

Po pár letech jsem dostala chuť dát si re-reading celé trilogie. Četla jsem ji asi po šesté či po páté s tím že poprvé ve 12 letech, poté naposledy asi ve 14 a teď ve 20. PANEBOŽE TOHLE JE STÁLE MASTERPIECE! Miluju to pořád stejně jako jsem se do toho zamilovala před osmi lety. Kniha je čtivá, stránky vám mizí pod rukama ani nevíte jak.

Gwendolyn je prostě úžasná postava a myslím si, že takhle by měla vypadat každá šestnáctiletá dívka v knihách. Prostředí Londýna miluju stejně tak jako tajemnou atmosféru celé knihy.

Smekám před paní autorkou, jak promyšlená kniha je. Jak se na nic netlačí a postupně se vše odkrývá a nic není na sílu.

I s věkovým odstupem jsem si v knize našla věci, které miluju. Tohle už bude navždy moje srdcovka a vřele doporučuji všem okolo mě.


MartinaCh27
28.04.2024 4 z 5

Kniha je oslnivým dobrodružstvím, které zaujme čtenáře od první stránky. Příběh o časových cestách, tajemstvích a lásce je poutavý a plný nečekaných zvratů. Skvělé postavy a originální zápletka tvoří základ této knihy, která osloví nejen mladé čtenáře, ale i ty, kteří milují napínavé příběhy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

„Už zase jsi mluvila s tím výklenkem, Gwendolyn. Docela jasně jsem to viděl.“ „Jo, je to můj oblíbený výklenek, Gordone. Urazí se, když s ním nemluvím.“


Kniha Rudá jako rubín v seznamech

v Právě čtených35x
v Přečtených3 978x
ve Čtenářské výzvě537x
v Doporučených552x
v Knihotéce899x
v Chystám se číst957x
v Chci si koupit281x
v dalších seznamech21x