Červená kráľovná přehled

Červená kráľovná
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291147/mid_cervena-kralovna-mA0-291147.jpg 4 1596 1596

Červená kráľovná série

Svet je rozdelený na dve strany - Strieborných špičkových bojovníkov s božskými schopnosťami a Červených jednoduchých občanov, ktorí žijú pod krutou vládou Strieborných. Mare Barrow je sedemnásťročné dievča, ktoré patrí medzi Červených, a ani vo sne jej nikdy nenapadlo, že by to mohlo byť ináč. No opak je pravdou. Onedlho odhalí, že aj napriek tomu, že je Červená, aj ona má svoje schopnosti. Dokonca také, ktoré môžu ohroziť celú vládu Strieborných. Lenže zahrávať sa so silou je veľmi nebezpečné. Navyše vo svete rozdelenom krvou môže vyhrať len najstatočnejší. Jeden chybný krok môže viesť aj k jej smrti, no isté je, že zrada nikoho neminie. Zachránia mladú Mare jej nezvyčajné schopnosti alebo sa jej stanú osudnými?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Motýľ

Red Queen, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červená kráľovná. Přihlašte se a napište ho.

Kathii
17.01.2025 3 z 5

Jedna hvězda dolů za pravopisné chyby. Stát se může, že se něco občas uklepne, ale tohle bylo vážně hodně, resp. nejvíc co jsem kdy v knize četla. Většinou se najde tak jedna max dvě, ale tady jsem už ani nepočítala. Škoda, působí to potom dost lacině.
Další hvězda dolů za nedotažené detaily, předvídatelnost děje...

Naopak oceňuji čtivost, celkem dobrou chemii postav. Těším se na další díl.

Vampirosa
27.10.2024 3 z 5

Zaujal mě příběh o světě, který je rozdělený krví. Jeden druh je nadřazený a druhý byl předurčen mu sloužit. Jedni krvácí pro zábavu a druzí aby za ně položili životy. Hlavní hrdinka však zavedený řád narušuje. Stává se záhadným tajemstvím a nebezpečnou hrozbou, která by rovnováhu mohla vychýlit.
Ačkoliv se mi nápad líbí a většinu času se pořád něco děje, měla jsem obtíže se do knížky pořádně ponořit. Chyběla mi tam nějaká vášeň. Připadalo mi, jako kdyby jsem sledovala průměrný film, u kterého si příjemně odpočinu, ale nic ve mě nezanechá.
Ani postavy jsem si příliš neoblíbila. Všechny jsou plné hněvu, závisti a nenávisti. Jejich chování je silně ovlivněno pocitem ublíženosti a snahou dokázat, že jsou něco víc. Každý skrývá tajemství a v určité části knihy musí čtenář čelit takovému množství náznaků, až je to pomalu k zbláznění. Autorka se pokusila o romantickou linku, která by byla moc fajn, kdyby fungovala. Jenže postrádá jiskru. V tom, jak se každý směřuje sám na sebe a své cíle, je těžké uvěřit, že postavy dokážou navázat nějaké pouto.
Mrzí mě, že mě neoslovila ani hlavní hrdinka. Její schopnosti jsou zajímavé a ráda bych se dozvěděla, jak k nim přišla. Ačkoliv je její osud smutný, většinu času se prostě jenom veze a činí hloupá rozhodnutí. Navíc nechápu, jak snadno si dokázala vypěstovat důvěru k tolika lidem.
Teprve až ke konci jsem si trochu oblíbila Cala, který dle mého názoru jako jediný se snaží činit správná rozhodnutí, i když se často nachází v nelehké situaci.
Autorka se opravdu snažila postavit originální svět, ale už mám něco načteno, takže mé nároky jsou vyšší a tudíž vidím, že by některé věci chtělo lépe dotáhnout. Další díly už doma mám, takže příběhu dám ještě šanci. Třeba se autorka trochu vypsala a tento svět zachrání.

Lovehorses365
21.10.2024 4 z 5

(SPOILER) POKUD JSTE TUHLE KNIHU JEŠTĚ NEČETLI, TENTO KOMENTÁŘ OKAMŽITĚ PŘESTAŇTE ČÍST!!!!!!!!!!
VELIKEEEE SPOILERY!!!!!!

Mě TAAAAAAK naštval Maven!
Já a Mare jsme jednoduše jedna duše!
Zabiju ho!

Kniha Červená kráľovná v seznamech