Sklenený meč přehled
Victoria Aveyard
Červená kráľovná série
Elektrizujúce pokračovanie románu Červená kráľovná vrcholí bojom medzi neustále sa zväčšujúcou armádou rebelov a krvou segregovaným svetom, aký doteraz všetci poznali. Krv Mare Barrow je červená ako aj u väčšiny obyčajných ľudí, no jej „strieborná" schopnosť - moc ovládať blesky - z nej robí zbraň, ktorú chce mať kráľovský dvor pod svojou kontrolou. Mare obvinia a označia za podvodníčku. Keď sa potom pokúsi utiecť od Mavena, princa - kamaráta, ktorý ju zradil, podarí sa jej odhaliť prekvapujúcu skutočnosť: ona nie je jediná Červená, ktorá má podobné schopnosti. Prenasledovaná Mavenom, z ktorého sa stal pomstychtivý kráľ, vyráža Mare pátrať po ďalších červeno-strieborných bojovníkoch, aby ich vyzvala na súboj s ich utláčateľmi. Zrazu sa ale Mare ocitne v nebezpečenstve. Hrozí jej, že sa stane rovnakým netvorom, ako sú tí, ktorých sa snaží poraziť. Zlomí ju váha životov, ktoré boli položené v mene revolúcie? Alebo ju faloš a zrada zocelia už navždy?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , MotýľOriginální název:
Glass Sword, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sklenený meč. Přihlašte se a napište ho.

Oproti 1. dílu dlouhý začátek. Hlavní hrdinka na ránu-arogantní, sobecká, nepříjemná.
"Blýskající holčička" tak to mě neskutečně vytáčelo :D
Ale příběh čtiví, zvraty zajímavé. Těším se na další díly.

Strhujícímu pokračování Rudé královny sice plný počet tentokrát nedám, ale to neznamená, že se mi to nelíbilo - líbilo, a kupodivu moc. Hrozně mě baví styl psaní, který to za mě tahá nahoru, jelikož dějově to není žádná hitparáda. Nejsem fanynka revolucí typu Hunger games, přijdou mi zdlouhavé, předvídatelné a jednoduše nudné. Tady to na mě ale fungovalo. Souhlasím, že první polovina byla horší - ale ta druhá potom vážně stála za to. Cal pořád super, Kilorn taky zatím mile překvapuje a Farley jakbysmet. No a samotná Mare je výborná hrdinka. Mohu ji srovnat s Ranhojičkou, se kterou má Mare mnoho společného, a kde bylo hrdinčino chování nesmyslné už od začátku a byla neskutečně blbě napsaná. U Mare je změna pozvolná, pochopitelná a až mrazivá. A držím jí moc palce, ať si nakonec zvolí správnou stranu.
„Pokud jsem skutečně meč, jsem meč z křišťalu. A začínám se tříštit.“
Kniha Sklenený meč v seznamech
v Přečtených | 1 144x |
v Mé knihovně | 457x |
2015 | ![]() |
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
Asi to nebude patřit mezi oblíbené série. První díl mě bavil o něco víc, tady jsem se většinu knihy vyloženě nutila, abych ji dočetla. A za mě teda první knížka, ve které mi je extrémně nesympatická hlavní "hrdinka". Samozvaná bohyně, bez které by nic nešlo, jedině ona všechny zachrání a ochrání,.... a ta blyskající holčička? No..... jdu přemýšlet, jestli má cenu další díl