Rudá špionka přehled
Elizabeth Blackwell
Co všechno je člověk ochoten udělat pro to, aby se zvednul ze dna? Válka a revoluce rozmetaly svět, ve kterém Naďa, dcera ruských aristokratů, dosud žila. Rodina přišla o veškerý majetek i občanská práva. Ve snaze zajistit si pohodlný život se provdá za horlivého bolševika a další vypočítavý čin následuje. Jako špionka Sovětů odjíždí do Paříže, kde je okamžitě vtažena do zrádného světa tajemství a falše. Sužována svědomím a okouzlena zakázanou milostnou aférou se zaplete do spiknutí, které končí šokující vraždou…... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2021 , Fragment (ČR)Originální název:
Red Mistress, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudá špionka. Přihlašte se a napište ho.
Moc hezky napsaná knížka, kde v první polovině je popsáno dětství a život mladé aristokratky Nadi, která žila v Rusku a druhá polovina se odehrává ve Francii, kde byla Naďa nucena odjet do Paříže jako špionka Sovětů.
Velice se mi líbilo, že kniha byla inspirovaná skutečnými událostmi, kde dokonce autorka v poslední kapitole přirovnává charaktery svých fiktivních postav ke skutečným osobnostem.
Určitě doporučuji :-)
Souhlasím, čte se to krásně. Četba na jeden max dva dny. Ovšem čekala bych větší detail a více o činnosti špionky.
Přeskočilo se v dějí spoustu let.
Knižní novinky (20. týden)
16.05.2021
Kniha Rudá špionka v seznamech
Nečekala jsem červenou knihovnu, ani nereálné situace, ale i tak se to četlo dobře.