Rudolf Steiner přehled
Christoph Lindenberg
První vydání přehledného životopisu R. Steinera od vynikajícího historika, autora velké Steinerovy biografie.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudolf Steiner. Přihlašte se a napište ho.
Příjemně uměřená biografie, která stručně, ale srozumitelně a hlavně v souvislostech seznamuje se Steinerovým životem a dílem. Ubírá se přitom zlatou střední cestou - nejsou tu ani pikantní klípky, ani dlouhé odborné rozbory díla. Dobrý dojem umocňuje i přiměřené množství fotografických příloh. Nezbývá než doufat, že se do ČR jednou dostane i rozšířené vydání životopisu od stejného autora.
Kniha Rudolf Steiner v seznamech
Výborně shrnutá biografie, autor se snaží navazováním myšlenek a témat poodkrýt i souvislosti "mezi řádky". Trochu mi ale chyběl důraz na tři stěžejní události, a to požár Goetheana, Vánoční sjezd a předčasná smrt Rudolfa Steinera, přišlo mi, že je jen tak přelétnul. Možná jsou rozpracována v rozšířeném vydání, které se snad jednou podaří přeložit a vydat.
I přesto jde o kvalitní biografii, po jejímž přečtení se možná bude čtenář dívat na mnohá Steinerova díla trošku jinak :-)