Rudý úsvit přehled

Rudý úsvit
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289422/bmid_rudy-usvit-Mog-289422.jpg 4 132 132

Rudý úsvit série

1. díl

Darrow je Rudý, člen nejnižší kasty v barevně rozdělené společnosti budoucnosti. Stejně jako ostatní Rudí celé dny pracuje a věří, že povrch Marsu se mění v obyvatelný pro příští generace. Ale Darrow a jeho lid byli podvedeni – lidstvo se na povrch dostalo již velmi dávno, po planetě se roztahují velká města a rozlehlé parky a Rudí nejsou pro dekadentní vládnoucí třídu nic než otroci. Hnán touhou po spravedlnosti i vzpomínkou na svou ztracenou lásku, Darrow obětuje vše, aby infiltroval legendární Institut, místo zkoušek pro dominantní kastu Zlatých. Bude muset soupeřit o svůj život s těmi nejlepšími a nejkrutějšími z vládnoucí třídy Společnosti. Aby své nepřátele porazil, nezastaví se před ničím. I kdyby to znamenalo stát se jedním z nich.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton

Red Rising, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudý úsvit. Přihlašte se a napište ho.

Elvi21
11.12.2024 3 z 5

Přečetla jsem v maďarském překladu, dvě třetiny knihy mně již poněkud nudila, jen samé boje mezi domy, již jsem jen rychle přelétla pohledem jednotlivé stránky. Doufám, že další díly budou napínavější.

Bílá paní
13.09.2024 3 z 5

Možná je dobře, že další díly v češtině nevyšly, protože české vydání má poměrně otřesný překlad se spoustou chyb. Samotná kniha je takový lepší průměr.

Afrodedek
07.08.2024 4 z 5

POZOR !!!!
Knížka mě hodně bavila, ale jde jen o první díl trilogie kdy další dva díly nebyly a zřejmě ani nebudou přeloženy!!! První díl byl vydán v roce 2016, takže to bohužel opravdu vypadá tak, že už se dalších dílů nedočkáme. Na druhou stranu mě to alespoň donutí přečíst si zase něco v anglině.

Knižní novinky (41. týden)

06.10.2019

Kniha Rudý úsvit v seznamech