Suma všech lidí přehled
David Farland (p)
Runovládci série
1. díl >
1. kniha série Runovládci. Čtyři dny před Hostenfestem vstupuje do města Banisfer inkognito mladý princ Gaborn Val Orden. Jeho svazek s korunní princeznou Iomou má upevnit spojenectví mezi Mystarií a Heredonem, ale události naberou nečekaný zvrat. Hordy Raj Ahtena, Pána Vlků z jižních zemí, vtrhují do Severního království Rofehavanu odkud chtějí čelit barbarským hordám Inkary. Seveřané však nepřátele nerozdělují. Raj Ahten obsazuje celé království a postupuje na sever… Gaborn a Ioma zoufale pokračují v odporu proti Raj Ahtenovu nezadržitelnému postupu. Svět ovládá válečné peklo a moc Krále Země se probouzí. Přeložil Václav Čuba.... celý text
Romány Fantasy
Vydáno: 2000 , Wales , Classic AndOriginální název:
The Sum of All Men, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Suma všech lidí. Přihlašte se a napište ho.
Prečítal som 4 diely. Počiatočný fajn nápad sa akosi roztratil v príbehových linkách ako Níl vo svojej delte. Proste ma to postupne prestalo baviť. No, skúste. Zlé to určite nebolo. Len ma to jaksi nechytilo za moje fantasy srdce. Niekoho iného by však mohlo...
Kniha Suma všech lidí v seznamech
2000 | Suma všech lidí |
2007 | Námluvy princezny Leiy |
2001 | Vlčí bratrstvo |
2011 | Proroci chaosu |
2002 | Jediná Pravá Vládkyně |
Konečně opravdu pořádné, kvalitně napsané, klasické, výpravné a heroické fantasy ze staré školy a navíc, jako bonus, i s originálními prvky !
Těmi zde jsou "odkazy" - vlastnosti, které si runovládci mohou brát od ostatních lidí. S tímhle se tady skvěle pracuje a pomáhá to ozvláštnit a opepřit zápletku.
Máme tady i uzurpátora, co chce ovládnout svět, oloupit co nejvíce lidí o jejich odkazy a stát se tak "Sumou všech lidí". A samozřejmě hrdinu, který ho musí zastavit, jeho lásku, kterou musí zachránit a starého bylinkáře Binnesmanna, který hrdinu zásobuje svojí moudrostí.
Všechny složky toho nejklasičtějšího klišé jsou tu pohromadě. Ale ve spojení se zajímavými postavami, skvěle napsaným příběhem a originálním kořením, které nijak neruší tradiční atmosféru, vytváří perfektní fantasy, které je za mne jedním z pilířů žánru.
Z mého pohledu absolutní hodnocení uteklo jen díky lehkému vydechnutí v okamžiku, kdy má děj gradovat k velkému finále. To se nepovedlo na 100 procent, ale jinak sálám nadšením !