Suma všech lidí přehled
David Farland (p)
Runovládci série
1. díl >
1. kniha série Runovládci. Čtyři dny před Hostenfestem vstupuje do města Banisfer inkognito mladý princ Gaborn Val Orden. Jeho svazek s korunní princeznou Iomou má upevnit spojenectví mezi Mystarií a Heredonem, ale události naberou nečekaný zvrat. Hordy Raj Ahtena, Pána Vlků z jižních zemí, vtrhují do Severního království Rofehavanu odkud chtějí čelit barbarským hordám Inkary. Seveřané však nepřátele nerozdělují. Raj Ahten obsazuje celé království a postupuje na sever… Gaborn a Ioma zoufale pokračují v odporu proti Raj Ahtenovu nezadržitelnému postupu. Svět ovládá válečné peklo a moc Krále Země se probouzí. Přeložil Václav Čuba.... celý text
Romány Fantasy
Vydáno: 2000 , Wales , Classic AndOriginální název:
The Sum of All Men, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Suma všech lidí. Přihlašte se a napište ho.
Konečně opravdu pořádné, kvalitně napsané, klasické, výpravné a heroické fantasy ze staré školy a navíc, jako bonus, i s originálními prvky !
Těmi zde jsou "odkazy" - vlastnosti, které si runovládci mohou brát od ostatních lidí. S tímhle se tady skvěle pracuje a pomáhá to ozvláštnit a opepřit zápletku.
Máme tady i uzurpátora, co chce ovládnout svět, oloupit co nejvíce lidí o jejich odkazy a stát se tak "Sumou všech lidí". A samozřejmě hrdinu, který ho musí zastavit, jeho lásku, kterou musí zachránit a starého bylinkáře Binnesmanna, který hrdinu zásobuje svojí moudrostí.
Všechny složky toho nejklasičtějšího klišé jsou tu pohromadě. Ale ve spojení se zajímavými postavami, skvěle napsaným příběhem a originálním kořením, které nijak neruší tradiční atmosféru, vytváří perfektní fantasy, které je za mne jedním z pilířů žánru.
Z mého pohledu absolutní hodnocení uteklo jen díky lehkému vydechnutí v okamžiku, kdy má děj gradovat k velkému finále. To se nepovedlo na 100 procent, ale jinak sálám nadšením !
Kniha Suma všech lidí v seznamech
2000 | Suma všech lidí |
2007 | Námluvy princezny Leiy |
2001 | Vlčí bratrstvo |
2011 | Proroci chaosu |
2002 | Jediná Pravá Vládkyně |
Nazvala bych to fantasy ze staré školy. Čtivé,napínavé a rozhodně velmi originální.