Rút (2023) | Databáze knih

Rút přehled

Rút
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526403/bmid_rut-6554f55620c2b.jpg 4 9 9

Rút. Kniha, která zdánlivě vypráví příběh jedné rodiny. Čtenář v ní však může objevit pozvání, aby se vystavil tématům jako jsou umírání a smrt, předsudky, vztah k cizincům nebo nakládání s vlastním dostatkem. A taky leccos o laskavosti, věrnosti a podnikavosti. Kniha s těžkým začátkem a nadějným průběhem i koncem. Příběhem statečné a odhodlané konvertitky provází evangelická farářka Saša Jacobea.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Biblion

Rút, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rút. Přihlašte se a napište ho.

ZuzziŠ
07.10.2024 5 z 5

Já to chtěla číst postupně a přemítat nad textem....ale jela jsem ve vlaku, měl dvacet minut zpoždění a kniha o knize byla tak krásně, pochopitelně a laskavě napsaná, že jsem to přečetla celé na posezení.
(uznávám, zas tak moc stránek to nemá - ale o to je to lepší, žádné zbytečné slovo)

Atisa
10.06.2024 4 z 5

Dozvěděla jsem se z této knížky zajímavé informace o židovském pojetí manželství. To bylo určitě obohacující. Nějaké drobné střípky vysvětlení mě také zaujaly, ale celkově mi přišlo, že mi tam něco chybělo. Něco, proč si knihu zapamatovat, co si z ní odnést pro můj život.

milary
22.01.2024 5 z 5

Mám stejně starou dceru jako je autorka. A tak se mi text neustále prolínal s realitou současnou i dávnější, zpřítomňoval mi biblické postavy Rút i Noemi, probouzel mou představivost a nořil mne do nápomocných řádků pravé části dvoustran. A tam jsem nacházela stejnou měrou jak klíč k neznámému, tak studený obklad občas malinko poťouchlé střízlivosti, když jsem se v duchu (nikoliv Duchu) nechala unést plytkým a netolerantním žehráním na cosi, co mi pro svou jinakost "zalezlo za nehty". Vlastně to bylo docela často, a to i ve chvílích, kdy se dění jevilo jako hrdinské a pozitivní. :)

Rút zve k objevování souvislostí, akcentuje témata která nezastarala a nezastarají, pobízí k osobní inventuře, ukazuje cestu k víře s odvahou k milosrdenství, k víře srdcem a bez výběrových řízení. Bůh klepe na dveře. Slyšíme..?

Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)

26.11.2023

Kniha Rút v seznamech