Růže milují česnek přehled
Louise Riotte
Netradiční příručka pro zahrádkáře, především o květinách a dřevinách. Další zahrádkářská příručka, která se věnuje vzájemnému působení společně rostoucích rostlin - tentokrát se zaměřením na kvetoucí rostliny a okrasné stromy a keře.První část knihy obsahuje abecedně řazený přehled rostlin a dřevin s krátkým popisem rostliny a povídáním o jejích účincích a využití pro smíšené zahrady. (Mnoho rostlin je typických pro Ameriku, u nás se běžně nepěstují.) Další kapitoly se věnují některým zahradnickým technologiím, různým skupinám rostlin, živočichům na zahradě a především dalším možnostem využití rostlin, např. pro barvení tkanin, přípravu léčiv a kosmetických přípravků apod.... celý text
Literatura naučná Zahrada
Vydáno: 2001 , Ikar (ČR)Originální název:
Roses Love Garlic, 1983
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růže milují česnek. Přihlašte se a napište ho.
Výborná přehledová kniha po zahrádkáře. Jsou tu zajímavá a užitečná doporučení. Je stručná a dají se v ní opravdu super tipy. Podrobnější informace si člověk může posléze dohledat v obsažnějších publikacích. Trošku mi chybělo více ilustrací, ale obrázky květin se dají dohledat na internetu.
Ve většině jen opakování informací, které jsou mezi zahrádkáři (tedy snad kromě začínajících) obecně známy, nového téměř nic.
Kniha Růže milují česnek v seznamech
Kniha určena nejen pro zahrádkáře, ale i pro ty co pěstují pokojové květiny. Odlišuje se od jiných příruček tím , že doporučuje využít vztahů mezi rostlinami. Obsahuje i rady, kterými rostlinami si pomoci na neduhy, jak vyrobit kosmetické přípravky a vůně, ale největší část knihy zabírá květinová nauka.