Růženka je z příbuzenstva přehled

Růženka je z příbuzenstva
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505937/bmid_ruzenka-je-z-pribuzenstva-xhR-505937.jpg 4 183 183

Jeden z nejoblíbenějších románů anglického humoristy a přírodovědce Geralda Durrella milují čtenáři na celém světě. Líčení trampot mladého úředníka, kterému připadá život příliš jednotvárný a neustále touží po dobrodružství. Jeho sny se naplní v okamžiku, kdy mu jeho podivínský strýc odkáže živou slonici. Růženka je mírumilovné, společenské zvíře, ale má jeden zlozvyk – miluje alkohol. Nečekané dědictví zkomplikuje mladíkovi život natolik, že podnikne obtížnou cestu na pobřeží, kde hodlá slona prodat do cirkusu a vrátit se pak ke svému všednímu povolání. Čeká je putování, které je plné groteskních situací a absurdních příhod. Skončí Růženka opravdu v cirkusu?... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Zeď
Originální název:

Rosy Is My Relative, 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růženka je z příbuzenstva. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (36)

manka71
31.07.2024 5 z 5

Smála jsem se od začátku do konce.

Romcajs
26.07.2024 5 z 5

Ze začátku jsem si říkal, že to bude trošku trapná zápletka. Při prvních stránkách to tak skutečně vypadalo. Děj se však rozjížděl a když se na konci knihy hlavní hrdina ocitne u soudu, kde má hájit sebe i Růženku (slona), tak v tu chvíli jsem knížce zcela propadl. A samozřejmě i láska se tam objeví. Knížka na mě působila až neuvěřitelně vesele a pozitivně. Všem doporučuji a doufám, že se s autorem ještě někdy setkám u jiných příběhů.


Rejpalova-ségra
23.07.2024 5 z 5

Knihy Gerlada Durrella miluju, mám je spojené s osrovem Korfu, kde je vždy čtu. Růženku jsem náhodou objevila v knihbudce a udělala jsem výjimku, přečetla jsem si ji v Čechách. Nezklamala. Výborně a vtipně napsáno. Jen jsem pak přemýšlela, jestli velké Růžence opravdu mohlo stačit tak malé množství alkoholu k rozjaření.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Růženka je z příbuzenstva v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených309x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených18x
v Knihotéce171x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech4x