Růženka je z příbuzenstva přehled
Gerald Durrell
![Růženka je z příbuzenstva Růženka je z příbuzenstva](https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73230/bmid_ruzenka-je-z-pribuzenstva-IwI-73230.jpg?v=1568983502)
Jeden z nejoblíbenějších románů anglického humoristy o soužití lidí a zvířat. Mladý, spořádaný Hadrián neočekávaně získá dědictví po podivínském strýci; je to dědictví velké, ale pouze co do rozměru: jedná se o cvičenou slonici Růženku, která má silný vztah k alkoholu a hned od prvních okamžiků působí svému novému majiteli nebetyčné komplikace . . .... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 1993 , Premiéra StudioOriginální název:
Rosy Is My Relative, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růženka je z příbuzenstva. Přihlašte se a napište ho.
![Kackac77 Kackac77](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/138870/m_kackac77.png?v=1734485502)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Takové milé odpočinkové čtení, plné absurdních a vtipných příhod. S laskavým humorem pana Durrella jsem se setkala poprvé, ale určitě ne naposledy. Za mě přesně skvělé čtení na dovolenou. Sedlo to.
![TGC TGC](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/243005/m_tgc.jpg?v=1722353475)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Lehkoperné a vtipné čtení. Obsahově úplně jiný Durrell než v Korfu-knížkách nebo textech o výpravách na opačný konec světa. Ale pořád rozpoznatelný jako Durrell díky svému jedinečnému stylu.
Kniha Růženka je z příbuzenstva v seznamech
v Mé knihovně | 174x |
1983 | ![]() |
1986 | ![]() |
2008 | ![]() |
1996 | ![]() |
1988 | ![]() |
Tuhle knihu miluji už od 12 let, kdy mi ji dal děda. Když si potřebuji zvednout náladu, vezmu si Růženku. Popis, jak zrušila štvanici na lišku a jiné příhody, mě vždycky rozesměje. Akorát v autobuse na mě lidi divné koukají...