Rváčov I přehled

Rváčov I
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461345/bmid_rvacov-1-9zh-461345.jpg 4 31 31

Rváčov série

1. díl >

V 80. letech 20. století na Starém Městě pražském party dětí objevily Foglarova románová Stínadla. Touha inspirovat se a hrát si na Vonty brzy přerostla ve vlastní svět plný neuvěřitelných a přitom skutečných dobrodružství. V dějinách české literatury se tehdy zrodil naprosto unikátní fenomén, kdy si dílo autora začalo žít vlastním divokým životem ještě za jeho života a s jeho vědomím. Tento komiks není parafrází ani pokračováním Foglarova díla. Jedná se o beletrijní, napůl fiktivní a napůl z autentické orální historie pamětníků vycházející příběh dětí z 80. a 90. let. Generace, která zažila, poznala a objevila Staré Město pražské v jedinečné historické době tak, jako už nikdy žádná generace po nich. Vychází jako dvoudílný román, první díl v listopadu 2020 v nakladatelství Lipnik.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rváčov I. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

alsha
03.04.2024 5 z 5

Parádní počteníčko i pokoukáníčko, kresba místy až enigmatická, nutí listovat tam i zpět. Ten typ komiksového zážitku, který má smysl čas od času zopakovat, protože se zjeví cosi nového v dalších vrstvách a významech.

tittanie
22.02.2024

Foglara jsem objevila asi před 4 lety a Záhadu hlavolamu jsem četla absolutně v transu, i když byl nadpis všeříkající, tak jsem se bála jak to skončí a jestli se náhodou Rychlým šípům nic nestane. Jsem ráda, že se k tomu světu mohla zase tak trochu vrátit.


ebbe_voe
25.01.2023 5 z 5

Krásný pohled na Foglarovské téma, reálně i mysticky, chytře a nápaditě. Džian Baban vše nakreslil velmi živě, jakoby obrázky ožívaly podobně jako ve filmech Karla Zemana. Až jsme z toho dostal chuť na stínadelské knihy samotného mistra.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2020 - Cena Muriel (Nejlepší scénář)


Kniha Rváčov I v seznamech

v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech4x