Rytíři krále Artuše přehled

Rytíři krále Artuše
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351919/bmid_rytiri-krale-artuse-p7c-351919.jpg 4 73 73

Pověst o králi Artušovi, jeho rytířích - Lancelotovi, Gawainovi a dalších od Kruhového stolu, jakož i o kouzelníku Merlinovi a krásné královně Gueneveře podává čtenáři v nové textové úpravě i grafickém ztvárnění. Zpracování příběhů začíná od Trojské války, pokračuje objevením Británie a jejím osídlení. Hlavní část je potom již věnována králi Artušovi, jeho korunovaci, meči Excaliburu - který dostal od Jezerní panny a vítězným bojům rytířů Kruhového stolu. Končí výpravou za Svatým grálem, bojem mezi králem Artušem a rytířem Lancelotem, zradou Mordredovou a smrtí krále Artuše. Kniha vychází ke 100. výročí narození malíře Miloslava Troupa.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rytíři krále Artuše. Přihlašte se a napište ho.

Taťka Hraboš
03.09.2024 4 z 5

Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Velmi stručně pojaté, ale přesto poměrně čtivé příběhy z nejznámější a nejpopulárnější oblasti anglické mytologie. Pro základní seznámení s touto látkou asi dostačující, hlavně pokud ji chcete přiblížit dětem. V našem případě byla četba mírně okořeněna tím, že jsme před nedávnem viděli s dětmi legendu o Svatém grálu filmově zpracovanou skupinou Monty Python (ale upřímně řečeno, zrovna tahle legenda je v knize velmi odbytá). Děti se těšily hlavně na příběh s Černým rytířem, a i když v knize je úplně jiný, zklamané nebyly.

Broukodrak
16.11.2022 4 z 5

Bylo to velice čtivé, nelíbily se mi ilustrace, klidně by se to bez nich mohlo obejít. Líbilo se mi, jak bylo pro ty rytíře důležité být ctnostný (ale ne u všech...). Někdy si chci přečíst původní verzi.

IreneP
01.04.2022 3 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu a jsem spokojená. Dostala jsem docela slušný náhled legendy o králi Artušovi a jeho rytířích a konečně se v nich víc orientuji.

Kniha Rytíři krále Artuše v seznamech