Rzi, sněti a fytopatogenní plísně Moravského krasu přehled
Jiří Müller
Ucelené zpracování výskytu rostlinných rzí, snětí a fytopatogenních plísní v Moravském krasu.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rzi, sněti a fytopatogenní plísně Moravského krasu. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Rzi, sněti a fytopatogenní plísně Moravského krasu v seznamech
Drobná vědecká publikace Jiřího Müllera - specialisty na úzký obor fytopatogenních organismů. Krásně je tu vidět, jak vše souvisí se vším. Díky pestrému geologickému podkladu v Moravském krasu se tu vyskytuje mnohem více cévnatých rostlin než v okolí. A díky tomu je tu také mnohem více původců rostlinných chorob.
Autor provedl v Moravském krasu mnoho výzkumných exkurzí především během 80-tých a 90-tých let. Velkou část textu tvoří evidence vyskytujících se patogenů včetně roku a místa nálezu a napadeného hostitelského druhu. Co zde chybí je popis patogenů - životní cyklus, projevy onemocnění, fotografie napadených rostlin atd. Jde nicméně o ojedinělou publikaci na zajímavé téma, které čeká na další zpracování.