S bohem a fašisty přehled
Karlheinz Deschner
Kniha připomíná kolaboraci Vatikánu nejen s Hitlerem, ale i s Mussolinim, Francem a méně známým Pavelićem, fašistickým vůdcem v Chorvatsku, který je spolu s kardinálem Stepinacem zodpovědný za koncentrační a vyhlazovací tábor Jasenovac, o jehož existenci ví dodnes velmi málo lidí. Odhaluje spleť lží Vatikánu, který se už několik desetiletí pokouší hrát roli organizace odporu proti hitlerismu, a prezentuje, shromažďuje a následně vyvozuje jednoznačné závěry z přesných a podrobných historických faktů. Šokující zřejmě pro každého bude rozsah kolaborace Vatikánu s nacisty a všemi fašisty, protože odhaluje historickou lež o katolickém odporu. Kontroverzní kniha německého historika Karlheinze Deschnera s názvem „S Bohem a fašisty“ by svými zjištěními mohla výrazně přispět do diskuze ve věci církevních restitucí v České republice!... celý text
Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: 2014 , Naše vojskoOriginální název:
Mit Gott und den Faschisten, 1965
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S bohem a fašisty. Přihlašte se a napište ho.
Kniha S bohem a fašisty v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) nacismus Vatikán papež a fašismus nacistické zločiny
2016 | Utajované dejiny USA: skurvená Amerika |
2014 | S bohem a fašisty |
2005 | Moloch. O amerikanizaci světa |
Role katolické církve je ve druhé světové válce považována za rozpornou. V knize K. Deschner velmi dobře zdokumentoval toto ožehavé téma, kniha vyšla už v roce 1965 a vydání z roku 2014 je doplněné a rozšířené, autor se opírá o historické fakta ( knihy, sborníky,novinové články) . Podpora Vatikánu chorvatského fašistického režimu v čele s Paveličem byla genocida na Srbech a snaha zlikvidovat pravoslavnou církev. Kromě Chorvatska se zabývá autor podrobně i Německem, Itálii, Španělskem, Slovenskem. Bylo starým dobrým zvykem matičky církve použít ďábla ve službách boha, tady ďábla nahradili františkáni. Některé informace o ustašovském Chorvatsku jsou na netu a při čtení, pocítíte mrazení.