S devatenáctkou do Bernu přehled
Lubomír Man
Od trenérova povelu "Kruml na led" vede dlouhá Ivanova cesta od klubovního otloukánka až po jeho cestu na dorostenecké mistrovství světa. Musí při ní ovšem překonat nejednu překážku, počínaje nařčením z protekce, rodinnou tragédií či úklady neférových spoluhráčů. Nakonec ale zvítězí jeho odhodlanost a neústupnost: proto jej trenéři reprezentace vyberou jako náhradníka na MS v Bernu. Man se při psaní řídil zážitky československých hokejových reprezentantů a část týkající se šampionátu má svou inspiraci ve švýcarském mistrovství dospělých v roce 1971.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S devatenáctkou do Bernu. Přihlašte se a napište ho.
Tak trochu Jaroslav Foglar ze sportovního prostředí. Kniha ukazuje novým budoucím hokejistům, že dostat se až na vrchol něco stojí a že to také bolí. Z tohoto pohledu ji lze pro mladé chlapce označit za motivační. V knize nenajdeme žádná hluchá místa a závěrečný popis turnaje je opravdu sepsán strhujícím způsobem. I když je kniha opravdu celá především o hokeji, tak nabízí zajímavý příběh a myslím si, že patří mezi nejlepší knihy pro děti a mládež. Audiokniha je načtena slušně a načetl ji pan Jiří Klika.
Kniha S devatenáctkou do Bernu v seznamech
1976 | S devatenáctkou do Bernu |
1999 | Sen na dosah |
1975 | Hurá do poháru |
2003 | Hrrr na ně! |
1995 | Jak vyhrát pomerančovou mísu |
Takové milé čtení pro mládež o začínajícím hokejistovi, který prokázal vůli plnit si sny.