S láskou, Pamela přehled
Pamela Anderson
Pamela Anderson rozbíja šablónu memoárov celebrít a berie si svoj príbeh späť. Blond sexi imidž Pamely Andersonovej bol v 90. rokoch všadeprítomný. Objavili ju na tribúnach počas kanadského futbalového zápasu a rýchlo sa stala superhviezdou. Keď jej hviezda stúpala, ocitla sa na vrchole éry, keď sa taktika paparacov zameriavala hlavne na zničenie imidžu a sebaúcty človeka. Pamela Anderson stratila kontrolu nad vlastným príbehom, média jej neprestajne ubližovali a mala strach z toho, ako verejnosť vníma, kým je a kým nie je. Znášala to však všetko s gráciou, našla útočisko vo svojej láske k umeniu a literatúre a stala sa z nej oddaná matka a aktivistka. Pamela sa po prvýkrát delí o svoj skutočný životný príbeh: príbeh dievčaťa z malého mesta, ktoré sa zapletie do vlastného sna.... celý text
Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
Love, Pamela, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S láskou, Pamela. Přihlašte se a napište ho.
Tak túto knihu som si chcel stoj čo stoj prečítať akonáhle som sa dozvedel o jej existencii. No zdalo sa mi veľa dať za ňu 19 eur, keď má len 215 strán. Tak som čakal, kedy ju budú mať v knižnici. A to čakanie stálo za to. Uznávam, že Pamela Anderson bola moja bohyňa detstva, kde sme so spolužiakmi s napätím sledovali jej fotky v Playboyi a rozplývali sa nad ňou. A potom v Pobrežnej hliadke a v seriáli VIP som si ju zamiloval aj ako herečku. No v tejto knihe vidno, že Pamela nie je len sexi divožienka, ale v prvom rade matka, aktivistka a hlavne inteligentná žena, ktorá vie čo chce. Páčilo sa mi veľmi, že kniha sa dotkne aj nelichotivých vecí ako je znásilnenie, vzťahy s mužmi, ktoré boli všelijaké, len nie ideálne, boja s paparacmi, a nešťastnou nahrávkou sexu s Tommy Lee, ktorú ukradli a tak sa dostala na verejnosť. Dosť ju to zničilo a vidno to. Fakt klobúk dole pred touto autobiografiou. Prečo potom nedávam plný počet? Lebo to bolo na autobiografiu veľmi krátke, keďže dosť veľkú časť z knihy zaberajú básne (hoci veľmi dobré) a chýbalo mi časové umiestnenie udalostí, len písala, že to a to sa stalo, ale kedy, to už zabudla. Inak ale nemám žiadne výhrady a knihu môžem odporučiť.
Kdo je Pamela Anderson?
Pro ty z vás, kteří neví, Pamela Anderson je kanadská herečka, modelka a aktivistka, pro mnoho mužů sexuální symbol. Proslavila se v 90. letech rolí Casey Jean Parker v seriálu Pobřežní hlídka a stala se ikonou té doby.
O čem kniha je?
V knize “S láskou Pamela se Pamela poprvé dělí o svůj skutečný životní příběh. O dětství v malém kanadském městečku, o tom, jak se stala hvězdou Playboye a o vzestupu na vrchol slávy. Otevírá se i o temných stránkách svého života, o zneužívání, které zažila, o boji s depresí a o těžkostech s paparazzi.
Kniha se mi četla lehce a rychle. Pamela píše upřímně a otevřeně, a i když se kniha místy dotýká těžkých témat, je plná optimismu a naděje. Jednotlivé kapitoly prolíná vlastními básněmi, které jí pomáhají vyjádřit pocity. Oceňuji, že se Pamela nebála sdílet i ty nelichotivé stránky svého života a ukázat, že i za krásnou fasádou se skrývá obyčejná žena se svými trápeními.
Tuto nádhernou ženu potkaly snad všechny rány osudu - Zneužívala ji chůva, byla znásilněná, byla závislá na lécích, chtěla se zabít, manžel ji mlátil. Se vším se dokázala porvat s neskutečnou grácií a stala se z ní aktivistka bojující za práva zvířat a úžasná matka dvou synů. I přes všechnu slávu z knihy vyzařovala neuvěřitelná pokora. A Pamela opravdu není žádná hloupá blondýna, nýbrž inteligentní a nadaná umělkyně. Tato kniha měla být původně soubor básní, ale nakonec se s námi autorka podělila o části svého příběhu.
Není to žádná celistvá autobiografie, spousta věcí, které by vás zajímali a chtěli byste se o nich dozvědět víc, Pamela odbyde jednou větou. Hodně v knize přeskakuje a občas se ztratíte, protože nevíte, v jaké části jejího života se nacházíte. Jsou tu myšlenky, básně, životní příběh a fiosofické úvahy.
Celkově hodnotím knihu “S láskou Pamela kladně. Je to inspirativní příběh o ženě, která se nebála jít za svými sny a bojovat za to, v co věří. Pokud vás zajímá život Pamely Anderson a chcete se dozvědět více o tom, co se skrývá za ikonou 90. let, tuto knihu vám doporučuji. Také se můžete podívat na dokument na netflixu, který vyšel souběžně s originálem této knihy.
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha S láskou, Pamela v seznamech
Nie som fanúšik, v čase jej najväčšej slávy som bol ešte príliš malý, aby ma zaujímala. Každopádne bolo to veľmi zaujímavé čítanie a pohľad do jej vnútra. Škoda, že pri niektorých podstatných momentoch sa nepristavila a neopísala ich podrobnejšie, ale pokračuovala ďalej, ako by sa nič nestalo.