Vzdálené modré hory přehled
Louis L'Amour
Sackettovi série
Barnabáš Sackett byl na útěku. Měl jedinou možnost - zamířit dál na Západ. S několika bojovnými přáteli a se svou odvážnou ženou Abigail po boku se pouští do boje s osudem. Znovu musí vyplout na moře a utkat se se svými nepřáteli. Jeho vítězství na moři je jen první krok. Proti němu stojí divoký kraj, přírodní živly i nepřátelští Indiáni. Všem nebezpečím se Barnabáš musí postavit tváří v tvář a dobýt tak místo na slunci pro sebe, své děti i budoucí generace Sackettů. V příběhu, který navazuje na první díl cyklu, na román Sackettova země, se znovu setkáte se starými známými - Barnabášem Sackettem, Abigail, Jublainem, kapitánem Tempanym, Sakimem a dalšími.... celý text
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1992 , TalpressOriginální název:
To The Far Blue Mountains, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzdálené modré hory. Přihlašte se a napište ho.
Pokračování tohoto příběhu je opravdu hodně napínavé čtení. Děj se proplétá životem Barnabáše Sacketta , vypráví osudy jeho přátel a později i jeho rodiny. Tato série mě docela zaujala a už se těším na další knihu.
I druhý díl sleduje osudy Barnabáše Sacketta, který se stává osadníkem v severní Karolíně, na úpatí Modrých hor. Jako součást velké ságy o osidlování Západu je příběh super, ale samostatně by to asi na pět hvězdiček nebylo. Barnabáš byl ve všem tak nejlepší, že už mi na konci malinko lezl na nervy :-).
Kniha Vzdálené modré hory v seznamech
2000 | Sackettova zem |
1992 | Vzdálené modré hory |
1993 | Jubal Sackett |
2005 | Osamělý jezdec |
1992 | Hondo |
Ten konec ve mně zanechává takový nostalgický smutek, i když zároveň vím, že odchod B.S. byl naplněním a dovršením jeho života. A jeho život, to, v co věřil a o čem byl jeho život, žije dál v jeho dětech... To je asi to, co si z knihy odnáším nejsilnějšího.
Samozřejmě kniha je o dlouhém životě "tam za slanou vodou", kde viděl Barnabáš budoucnost svou i svého rodu a rozhodně není nezajímavá. Kromě Barnabáše a Abigail je tu i řada dalších známých z prvního dílu, u kterých jsem se ráda dozvěděla zase kus jejich osudu.
No, další díl už s dalším z rodu Sackettů, ale s kým? Nebo jich tam potkáme více? Těším se, takže kniha i příběh zřejmě fungují. :-)