Úpadok kráľov Sicílie přehled
Stefania Auci
Sága rodu Floriů / Floriovci série
< 3. díl
Keď po otcovej smrti zdedí impérium Floriovcov jeho dvadsaťročný syn Ignazio, zachváti ho strach. Nechce byť otrokom slávneho mena, netúži obetovať svoj život pre Casa Florio. Navyše, svet naokolo sa mení až príliš rýchlo. Aj keď syn dáva zo seba maximum, uvedomuje si, že mať krv Floriovcov samo osebe nestačí na to, aby vynikol. Potrebuje niečo viac. Niečo, čo mali jeho starý otec aj otec a čo jemu chýba. Dokážu si Floriovci napriek tomu udržať svoju moc, bohatstvo a silné meno? Ignazio má podobne ako jeho otec po svojom boku silnú ženu, krásnu a nespútanú manželku Francu, ktorej rozprávkový život v pozlátke ničia rany krutého osudu. Stojí pri ňom aj jeho životom skúšaná matka Giovanna, tvrdá a zároveň krehká ako krištáľ, plná vášne, no túžiaca po láske. Tieto dve ženy sú v skutočnosti osou príbehu rodiny, ktorá na dlhý čas rozžiarila svet. Vďaka nim pochopíme, prečo je aj po toľkých rokoch život Floriovcov jedinečný, fascinujúci a nezabudnuteľný... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2022 , MetaforaOriginální název:
L'inverno dei Leoni, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úpadok kráľov Sicílie. Přihlašte se a napište ho.
Po přečtení prvního dílu této ságy jsem byla na rozpacích, jestli číst další díl. A když jsem dočetla tento třetí díl tak se mi začíná po rodině Floriů stýskat.
Tento díl se mi asi líbil ze všeho nejvíce.
Jsem ráda, že jsem si knihy přečetla a dozvěděla jsem se něco o historii Sicílie.
Po predchádzajúcom druhom diely, ktorý bol na dej trošku chudobnejší sa mi do pokračovania akosi nechcelo. Po prečítaní som však ostal veľmi milo prekvapený, aká skvelá táto kniha bola. Je vidieť, že autorka sa v písaní veľmi posunula. Kým v prvých dvoch dieloch mi vadilo, že síce sme s postavami do detailov prežívali všetky problémy aj radosti, akosi sme im nevideli do hláv. V tejto knihe nie je o pocity a emócie núdza. Síce je nám prakticky od začiatku jasné, ako asi celý príbeh skončí, vôbec to neuberá chuť do čítania. Dej je dynamický a kniha obsahuje niekoľko naozaj silných momentov, ktoré mi vháňali do očí slzy. Krásne zakončenie historickej ságy o jednej z najvýznamnejších rodín, ktorá ovplyvnila históriu Talianska aj Európy. Odporúčam celú sériu.
Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)
19.02.2023
Kniha Úpadok kráľov Sicílie v seznamech
(SPOILER) Poslední díl ságy rodu Floriů a snad i nejsmutnější z celé série. Škoda, že se nepodařilo podnikání tohoto rodu zachránit a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Ale takový už je prostě život a ne vždy se vše daří a ne každý má dar podnikání.