Sigrid přehled
Johanne Hildebrandt
Sága z Valhally série
< 4. díl
Hra o trůny ze švédského prostředí. Sňatek urozené Sigrid s králem Erikem má být pojistkou míru uzavřeného mezi rody Götů a Sveů soupeřícími na švédském území. Sigrid však před sňatkem udělá něco nepředstavitelného a celému jejímu národu hrozí záhuba. Zachránit jej může jedině nejmocnější z bohyní, Freya, za svou pomoc však požaduje krutou oběť. Příběh Sigrid Hrdé, královny, která vystupuje v severských ságách jako manželka švédského krále Erika Vítězného a potom dánského krále Svena Vidlího Vouse. Ponořte se do dob, kdy na Severu vládli legendární králové a královny, Vikingové sváděli krvavé boje s křesťany a mezi smrtelníky se procházely mocné bohyně a kněžky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sigrid. Přihlašte se a napište ho.

Převyprávěná severská sága působí skoro jako naše staré české pověsti nebo možná i pohádky, ale přeci jen je o dost barvitější. Plné starých bohů Valhally v boji proti Bohu kříže, zde ještě jakžtakž vítězné. Poutavě zachycena krutá doba, plná velkých gest, velké lásky a víry. Pro přátele fantasy kniha jako dělaná, ale věřím, že i zájemci o historii severských národů si přijdou na své.
Kniha Sigrid v seznamech
v Mé knihovně | 36x |
Krásná knížka ....Sigrid, která věří ve staré bohy, s jejichž pomocí si na zem přivolá dísu, vtělenou do mladé dívky Emmy, která pak nad ní drží ochranou ruku ...je to příběh plný mýtických bytostí, starých ritualů, boji staré víry proti nové...moc hezky se četla, jenom místy jsem měla trochu problém s barvitým popisem různých krutostí doby