Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky přehled
Petr Jarchovský
Tři filmové povídky Petra Jarchovského inspirované knížkami jeho přítele Petra Šabacha, podle kterých vznikly scénáře k Hřebejkovým retro-filmům Šakalí léta, Pelíšky a Pupendo, budou jistě zajímavé pro každého, kdo měl možnost uvedené snímky zhlédnout. Najdeme v nich slavné rokenroly Ivana Hlase i neméně slavnou scénu měření medvěda kodiaka, při o noky a knedlíky i pana Krause, který „dává bolševikovi rok, maximálně dva“...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky. Přihlašte se a napište ho.
Hezké čtení :)
Šakalí léta miluju, u knihy jsem si zpívala známé písničky, přesně jsem viděla, jak se daná postava tváří, slyšela jsem hlas herce... Příběh má však trošku jiný "fíling", jak by řekl Bejby. Smutnější, politický. Film je veselejší, hudební.
Jsem spokojená za tyto příběhy.
Četla jsem pouze Šakalí léta a Pelíšky, nicméně.. v trochu jiné podobě, kterou jsem zde nenašla. Protože jsem viděla a zamilovala se do filmových podob, čekala jsem potom prakticky to samé a ještě lepší od knihy. Přišlo mi však, že to JE podobné, ale ne STEJNÉ, ba naopak, že se mi ty odlišnosti moc nelíbí a raději opět sáhnu po filmu. Nicméně příběhy úžasné a pan spisovatel je výborným vypravěčem.
Kniha Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky v seznamech
2017 | Zahradnictví |
2004 | Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky |
2000 | Musíme si pomáhat |
2006 | Horem pádem - Kráska v nesnázích - Medvídek - Filmové povídky |
(SPOILER) TROCHU HUMORU NEUŠKODÍ. Hlášky jsou úžasný, citace: Kdo myslíš, že jsi? Kdo se ptal na tvůj názor?
Bude méně všeho, profesí, kultury, mnohé zanikne úplně např. satira aj.
Tak se budeme smát tajně. Přátelé, zase bych citovala ze skvělého díla, ale odpustím si to, nechci aby ve mně někdo viděl zločince, kriminálníka a musel přetěžovat příslušné orgány.
Asi covid na mně zanechal následky, nevím kam patřím, mám ráda všechny lidi. Proč se čím déle, tím více se od sebe vzdalujeme?
Od autora doporučuji číst cokoliv. A na shledanou v lepších časech!