Salvador Dalí - Skutečný příběh přehled
Stan Lauryssens
Belgický obchodník s umením Stan Lauryssens zarobil milióny na modernom umení. Pritom predával len diela jediného umelca: španielskeho surrealistického maliara Salvadora Dalího. Bizarné maliarove diela boli zaujímavé pre novozbohatlíkov, investorov a obchodníkov, ktorí tak prepierali špinavé peniaze. Stanovi to neprekážalo. Práce, ktoré predával, získaval z pochybných zdrojov. Veľmi rýchlo však zistil, že tým najpochybnejším a najtienistejším zdrojom bol práve sám Dalí. Posadnutosť všemocným dolárom dohnala maliara k tomu, že sa zapojil do falšovania vlastných diel. Čím dlhšie Lauryssens Dalího predával, tým viac spoznával umelcove vnútorné inšpirácie, jeho extravagantný životný štýl. Napokon sa rozhodol Dalího bizarný životný príbeh priblížiť všetkým fanúšikom španielskeho surrealistického génia cez optiku vlastnej autobiografie.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2008 , Fragment (ČR)Originální název:
Dali and I: Surreal Story
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Salvador Dalí - Skutečný příběh. Přihlašte se a napište ho.
Není to první příběh Salvadora Dalího, který jsem četla, ale stejně jsem opět občas nevěřila, jak šílený musel být on i celá společnost, která se nechala jeho extravancemi pohltit. Jedno je jisté, že někteří lidé jsou schopni pro peníze udělat cokoli.
Každopádně je to strhující četba, plná neuchopitelného naturalismu a lží.
Príbeh má svoju šialenú dynamiku, ľadová drť je vám vhodená priamo do tváre, priamočiaro, surovo! Neviem koľko je v tom pravdy, ale číta sa to skvelo, nenudíte sa ani chvíľku!
Kniha Salvador Dalí - Skutečný příběh v seznamech
Kdysi jsem knížku četla a líbila se mi. Smyšlený zajímavý příběh