Podfuk v Marseille přehled
Peter Mayle
Sam Levitt série
Marseille … je to zvláštní místo, založené před více jak šestadvaceti stoletími, dříve než Paříž začali nazývat Paříž. A ve srovnání s ní je rozlohou Marseille dvojnásobná a po celém pobřeží zastavěná. Snad s výjimkou jedné kouzelné zátoky jménem Anse des Pecheurs. A proč se tam nestavělo? Celé generace místních politiků, lobistů, stavitelů a investorů se hádaly, bily se a vedly spory. Byly tu úplatky a protiúplatky a snad i jedna vražda. Nepřipomíná vám to něco? Teď ale konečně došlo k rozhodnutí stavět a vyhlásit výběrové řízení, do něhož se jako pozorovatelé s nadhledem a humorem oblíbeného spisovatele můžeme společně podívat …... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2013 , OlympiaOriginální název:
The Marseille Caper, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podfuk v Marseille. Přihlašte se a napište ho.
Příjemné putování po Marseille. Krásy přírody, dobré jídlo, špetka historie a jen tak mimochodem zápletka, kterou lehce vyřeší příjemný Sam Levitt se svými přáteli. Za mně dobré. Je vidět, že autor má Francii rád.
Tak tato kniha mě teda vůbec nechytla a tudíž ani nebavila. Buď jsem prošvihl začátek a už mě příběh nepohltil nebo je chyba někde jinde. Ale za mě slabé.
Knižní novinky (25. 11. - 2. 12.)
25.11.2013
Kniha Podfuk v Marseille v seznamech
Francie podvodníci krimi podvody
2005 | Rok v Provenci |
2006 | Dobrý ročník |
2004 | Navždy Provence! |
2007 | Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit |
2004 | Hotel Pastis |
Ten překlad se moc nevived slabota