Sametová revoluce po 30 letech přehled
Daniel Kroupa , Petr Placák , Jan Sokol , Olga Sommerová , Jolyon Naegele , Monika MacDonagh-Pajerová
Daniel Kroupa, Monika MacDonagh-Pajerová, Jolyon Naegele a Jan Sokol se v rozhovorech s Olgou Sommerovou a Petrem Placákem vracejí k událostem sametové revoluce. Nejde jen o vzpomínky přímých účastníků, ale především o úvahy o naší nedávné historii a hodnotách, které nás formovaly a formují. V rozhovorech i bohatém fotografickém doprovodu sledujeme cestu k Listopadu, dramatické události konce roku 1989 a také zamyšlení nad tím, co nám změna přinesla a jaký svět společně vytváříme. Osobnosti, které zastupují různé generace, profese i názory, představují mnohostranný pohled na naše žité dějiny a odpovědnost, kterou vůči nim a budoucím generacím neseme.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sametová revoluce po 30 letech. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Sametová revoluce po 30 letech v seznamech
Autoři knihy
česká, 1949 Petr Placák
česká, 1964 Jan Sokol
česká, 1936 - 2021 Olga Sommerová
česká, 1949 Jolyon Naegele
americká Monika MacDonagh-Pajerová
česká, 1966
Nelíbí se mi, když se knihy hodnotí jako odpad principiálně kvůli tématu, které zpracovávají. Je to případ mnoha knih zabývajících se politikou nebo nedávnou historií a je to případ i této. Hodnocení 65 % si tato kniha rozhovorů nezaslouží.
Tyto rozhovory vedené u příležitosti výročí 30 let od Sametové revoluce považuji za zajímavé, podnětné a přínosné. Respondenti jsou lidé, kterých si osobně vážím a kteří mají k tématu co říct. Kromě toho vyzdvihuji bohatou fotografickou přílohu a celkovou podobu knihy - velký formát, navíc na kvalitním křídovém papíře.
Původně jsem chtěl knize vytknout pouze absenci medailonků zúčastněných osob, ale jsou obsaženy na konci knihy. Osobně jsem maximálně spokojen.