Samota Christlhof (2021) | Databáze knih

Samota Christlhof přehled

Samota Christlhof
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444024/bmid_samota-christlhof-OB4-444024.jpg 4 122 122

Stavení Christlhof, nebo také Pohádka na Šumavě, nechvalně proslulo působením sériového vraha Ivana Roubala. Vražedné běsnění se v něm prý probudilo právě tady. Temné legendy, které tento statek obestírají, hovoří o čarodějnici, která stavení proklela. Kletba dožene každého, kdo dům vlastní. Po stopách čarodějnice se vydává Julius von Živný, syn první poštmistrové v Čachrově a levoboček rakouského rytíře. Ale každá legenda začíná tam, kde končí pravda…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Samota Christlhof. Přihlašte se a napište ho.

marciliv
29.01.2025 5 z 5

Pohlcující, nabyté informacemi o životě ze staré Šumavy - Pohádka, Čachrov, Strážov... ve třech časových období, s jednou spojující linkou. Trochu tajemna, duchů a slovanských zvyků! Také i vražd a prasat. Nemohla jsem se odtrhnut a ke konci to vše zapadne do sebe :)

jan5581
12.10.2024 4 z 5

Kniha mě zhruba do dvou třetin velmi bavila, nemohl jsem se od ní odlepit. Všechny tři dějové linky jsem hltal se stejným zaujetím. Jejich střídání však zároveň bylo náročné na udržení pozornosti, a tak jsem se v poslední třetině začal ztrácet ve jménech některých vedlejších postav. Taky mě až tolik nebavila duchařská linka s Krippelovými. Juliovu válečnou anabázi jsem už protrpěl, ta mi přišla vyloženě nadbytečná. Závěr knihy tak pro mě neměl takovou sílu, jak jsem si přál po báječném začátku. I přesto si ale myslím, že Christlhof rozhodně stojí za přečtení. A chystám se na další autorčinu knihu, protože téma Šumavy v románech mě po letošních šesti dovolených v Královském hvozdu chytlo :-)

Abikk
26.09.2024 2 z 5

Ač jsem se na knihu tešila, tak mne neoslovila. Nejspíš jsem čekala něco jiného. Historické dějové linky mě nebavily a tak nějak jsem se trápila až do konce.

Knižní novinky (10. týden)

07.03.2021

Kniha Samota Christlhof v seznamech