Krvavé evangelium přehled
James Paul Czajkowski , Rebecca Cantrell
Sangvinisté série
1. díl >
Zemětřesení u izraelské Masady zabije stovky lidí a odhalí hrobku v srdci hory. Trio vyšetřovatelů – vojenský forenzní expert seržant Jordan Stone, kněz z Vatikánu otec Rhun Korza a brilantní archeoložka doktorka Erin Grangerová – přilétají prozkoumat děsivý objev, podzemní chrám ukrývající ukřižované tělo mumifikované dívky. Po brutálním útoku na naleziště však musí trojlístek uprchnout a vypukne závod o to, kdo dřív najde předmět kdysi ukrytý v sarkofágu hrobky: knihu prý napsanou vlastnoručně Ježíšem Kristem, jež má obsahovat tajemství jeho božství. Nepřítel, který je pronásleduje, ovšem není jako ostatní, jde o moc prastarého zla, které ovládá vůdce s neúměrnými ambicemi a nevypočitatelnou lstivostí. V rozpadající se hrobce, ve vznešených chrámech i v podzemním úkrytu nacistů musí Erin se svými dvěma společníky vynaložit všechny síly k tomu, aby Krvavé evangelium nepadlo do nepravých rukou. S podporou utajeného katolického řádu sangvinistů se trojice snaží uspět v boji, který trvá už tisíce let, od doby, kdy Kristus přinesl svou zázračnou oběť i pro ty, kdo by jinak byli na věky zavrženi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavé evangelium. Přihlašte se a napište ho.
Kniha na mne dýchla svou atmosférou, kterou nám autor (autoři) nastolil hned od počátku, dobrodružné jako vždy, hororové a fantasy prvky, napínavé, akční a místy i humorné. Líbilo se mi zasazení autentických historických postav do příběhu a využití historického dění. Další díly si ujít nenechám.
Tak tady je vidět, která část příběhu už přesahuje běžný rámec Rollinse :-)
Zde už se sahá opravdu do fantastické literatury, což není nijak na škodu. Příběh je zajímavý, místy dost drsný. Určitě plánuji pokračování :-)
Knižní novinky 21. - 27. 10.)
21.10.2013
Kniha Krvavé evangelium v seznamech
Jakmile otevřu knihu psanou Rollinsem, už se těším na dobrodružství, akci a zajímavé informace zapracované do děje. Tady tomu nebylo jinak. Ale nebylo to úplně ono, místy to drhlo, nemělo to ten správný spád. Nicméně se těším na pokračování a jen doufám, že to nebude přitažené za vlasy co do postav a romantické linky.