Šarlatán (2020) | Databáze knih

Šarlatán přehled

Šarlatán
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430940/bmid_sarlatan-xa0-430940.jpg 4 613 613

Josef Klíma převedl do knižní podoby scénář Marka Epsteina – Šarlatán. Vzniklo tak strhující životopisné drama Jana Mikoláška, muže s léčitelskými schopnostmi. Příběh vznikl podle skutečné události, na Mikoláška se obracely tisíce lidí s žádostí o pomoc, včetně osobností politického a kulturního života. I když léčitel neměl medicínské vzdělání, dovedl jim svým nevšedním umem chorobu diagnostikovat a pomocí bylin vyléčit.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šarlatán. Přihlašte se a napište ho.

HH77
21.12.2024 5 z 5

Hodně zajímavá a ctiva kniha. Oproti Sedm schodu l moci sice méně propracovaná, ale vzhledem k tomu že jde o přepis scénáře, je to pochopitelné. Take doslova pomohl k pochopení některých dejovych linek. Kniha si tak zaslouží 5 hvězdiček pravem.

martianekk
26.11.2024 5 z 5

Tato knížka se panu Klímovi povedla. Užila jsem si ji od začátku do konce. Autentické, komplikované a skvělé zároveň. Film s Ivanem Trojanem v hlavní roli také nezklamal.

misssicccka
15.11.2024 3 z 5

Film jsem nevidela. Kniha je velmi dobra. Ctiva, svizna. Zajimava. Ale mrzi me, ze je to jen prepis scenare. Skoda, ze uz se do toho autor nepustil sireji i s dalsimi poznatky, ktere pak zminuje v doslovu.

Knižní novinky (33. týden)

09.08.2020

Kniha Šarlatán v seznamech