Satan a smrt přehled
Frank Schätzing
Jacop zvaný Lišák, tulák a povaleč, se stane jediným svědkem strašného zločinu. Na vlastní oči viděl, jak čísi obrovitá postava svrhla z lešení kolínského dómu jeho stavitele Gerharda Morarta. K Jacopově smůle ho však vrah zahlédl. Lišák uniká jen o vlásek, jenže každý, komu se později o vraždě zmíní, umírá násilnou smrtí. A navíc se objevují svědci, kteří údajně viděli, jak Gerhard uklouzl. Že jde o vykonstruované svědectví, ví kromě nich pouze Jacop. A kdosi se usilovně snaží poslat ho i s jeho poznatky navždy do pekel. V nouzi nejvyšší se Lišák seznámí s opileckým vzdělancem Jasparem, který se rozhodne, že Jacopovi pomůže, a zjistí, proč musel Gerhard zemřít. A záhy se objevují první stopy. Ale s každým krokem, jímž se oba muži přibližují pravdě, se ukazuje, že stavitelova smrt byla jen počátkem proradných intrik, jejichž původci pocházejí z nejvyšších politických kruhů. A vrah mezitím zanechává další krvavé stopy, které vedou přímo k nim...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , Knižní klubOriginální název:
Tod und Teufel, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Satan a smrt. Přihlašte se a napište ho.
Něco pro hrdýho satanáše říkám si po přečtení popisu obsahu knihy. Větší ztrátu času jsem nežral a moje paní říká vykašli se na to, když tě to nechytne po 50 stranách nemá to cenu a měla pravdu ta moudrá žena. To je spíš křesťanskej brak, ztráta času!
Milé překvapení:). Moc jsem od toho nečekala a super. Schatzing píše dobré postavy, všechny byly zajímavé a o všech bych mohla číst víc. Nejoblíbenější byl samozřejmě Jasper:). Zajímalo by mě, jestli představoval autorovi názory. Takže za mě za jedna:). Koukám, že mám dalšího oblíbeného autora.
Samozřejmě si hned googlím chrám v Kolíně:).
Kniha Satan a smrt v seznamech
2006 | Vzpoura oceánů |
2011 | Limit |
2019 | Motýlí tyranie |
2007 | Satan a smrt |
2008 | Nehlučně |
Skvělé, čtivé,napínavé, sympatické postavy, středověk, zločin,historie, čtení přesně pro mě.