Saturnin přehled
Zdeněk Jirotka
Velmi oblíbený humoristický román, podle kterého byl natočen i půvabný film. Příběh o svérázném sluhovi Saturninovi, jeho pánovi, dědečkovi, tetě Kateřině, doktoru Vlachovi a dalších nezapomenutelných postavách autor napsal před více než padesáti lety. Toto nadšasové dílo si získalo už několik generací čtenářů.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Saturnin. Přihlašte se a napište ho.
“Jeho fantazie a podivuhodné myšlenkové přemety dovedou udělat detektivku z jízdního řádu a člověk cítí, že nemusil tak zestárnout, kdyby si byl nezapomněl hrát.
Po dočtení této humorné knihy jsem smutný, že už služebnictvo není u nás v takovém kurzu, jako bylo před nástupem socialismu, neboť bych rád měl možnost sluhou se stát. Je to výjimečná kniha, která pobaví a ještě povzbudí k chození do přírody. Postavy působí opravdově, kniha nabídne i různá menší moudra a jiný pohled na všední věci. Určitě stojí za to si přečíst.
20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018
27.12.2018
„Zákony života nám ukládají vyzkoušet všechny možné varianty života, abychom se nakonec vrátili k té první.“
Kniha Saturnin v seznamech
v Přečtených | 12 035x |
ve Čtenářské výzvě | 2 019x |
v Doporučených | 1 193x |
v Knihotéce | 1 811x |
v Chystám se číst | 1 019x |
přátelství prvotina humor zfilmováno česká literatura léto humoristické romány stereotypy komorníci klasická literatura
2008 | Saturnin |
1999 | Muž se psem |
1969 | Sedmilháři |
2000 | Pravidla se změnila |
1994 | Velká kniha sedmilhářů |
Česká klasika ze všech největší, takže vůbec nevím, co napsat. Už nikdy nemůžu být v hodnocení originální. Tahle kniha je jednoduše skvost, ke kterému se stále a stále vracím. Ne že bych ji celou opakovaně četl. Jen si ji prostě zcela náhodně otevřu a přečtu pár stran. Vždy mě uklidní a rozveselí. Totéž doporučuji každému: budete-li mít jakýkoliv splín, uchopte tuto knihu, namátkou otevřete a čtěte. Pokud vám to nepomůže, je s vámi něco špatně.