Saturnin přehled

Saturnin
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537887/bmid_saturnin-6637719835884.jpg 5 7720 7720

Tento humoristický román napsal Zdeněk Jirotka už v roce 1942 a dodnes je aktuální. Dočkal se více než patnácti knižních vydání, filmového i divadelního zpracování. Ve filmu zazářil v roli svérázného sluhy Saturnina Oldřich Vízner, který se také ujal hlavní role v audioknize. I díky jeho dokonalému podání se z obyčejných věcí stávají neobyčejné a dobrodružství číhá doslova za každým rohem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Saturnin. Přihlašte se a napište ho.

heavy66
dnes 5 z 5

Jaký komentář napsat ke knize, která má téměř 8.000 hodnocení a více než 1.000 komentářů? Saturnin, to jsou ty staré kameňáky o lordovi a jeho sluhovi jménem John nebo Jean. Sluha vždy ochotně pomůže zmatenému lordu s jeho problémem, ale učiní to po svém tak, že se chechtáte a dáváte vtip k dobru dál a dál.
Saturnin knižní byl vydán v roce narození mého otce, film byl natočen před třiceti lety, a stále je to dobrá zábava. Budiž čest nesmrtelnému Saturninovi, a budiž čest památce tety Kateřiny, která bohužel před pár dny zemřela!

lou63
12.01.2025 audiokniha 5 z 5

Saturnin od Zdeňka Jirotky je prostě naprostá lahůdka! Už od první stránky jsem věděla, že se ocitám v jiném světě, světě plném elegance, vtipu a té správné dávky absurdity. Jirotkův humor je jemný, ale zároveň velmi účinný – dává každé situaci nádech komičnosti, aniž by to kdy přešlo do karikatury. A Saturnin, ten podivínský sluha, je přesně ten typ postavy, která vás svým vtipem a nadhledem dostane. Je to kniha, která vás neustále nutí smát se nahlas, ale zároveň v sobě skrývá spoustu jemné ironie a záliby v "starých časech". Cítíte se, jako byste seděli v salonu, popíjeli čaj a pozorovali to všechno s úsměvem na rtech. A to je přesně to kouzlo Saturnina – je to elegantní, chytré, a přitom tak zábavné.

Stojka
10.01.2025 5 z 5

Není moc knih u kterých jsem se při čtení smála nahlas....u téhle ano.Některé části jsem četla i dvakrát po sobě.Do každé rodiny jednoho Saturnina potřeba by bylo

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018

27.12.2018

Zákony života nám ukládají vyzkoušet všechny možné varianty života, abychom se nakonec vrátili k té první.

Kniha Saturnin v seznamech

v Přečtených12 124x