Saturnin přehled

Saturnin
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400831/mid_saturnin-Sl3-400831.jpg 5 7655 7655

Nutno říci, že Saturnin je fenomén a svého autora skutečně proslavil. Málokdy se stává, že spisovatel oslní své současníky, a to dokonce hned svou prvotinou. Zdeněk Jirotka se nechal inspirovat milovanými anglickými humoristy, a přitom vytvořil dílko ryze české, jak dějovou stavbou a zápletkami, tak charakteristikou svých postav. Sluha Saturnin, teta Kateřina, Milouš, dědeček, doktor Vlach i slečna Barbora okouzlují už několik generací čtenářů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Saturnin. Přihlašte se a napište ho.

sakro
dnes 5 z 5

Česká klasika ze všech největší, takže vůbec nevím, co napsat. Už nikdy nemůžu být v hodnocení originální. Tahle kniha je jednoduše skvost, ke kterému se stále a stále vracím. Ne že bych ji celou opakovaně četl. Jen si ji prostě zcela náhodně otevřu a přečtu pár stran. Vždy mě uklidní a rozveselí. Totéž doporučuji každému: budete-li mít jakýkoliv splín, uchopte tuto knihu, namátkou otevřete a čtěte. Pokud vám to nepomůže, je s vámi něco špatně.

Dimas
14.11.2024 4 z 5

“Jeho fantazie a podivuhodné myšlenkové přemety dovedou udělat detektivku z jízdního řádu a člověk cítí, že nemusil tak zestárnout, kdyby si byl nezapomněl hrát.

plomusujonak
11.11.2024 4 z 5

Po dočtení této humorné knihy jsem smutný, že už služebnictvo není u nás v takovém kurzu, jako bylo před nástupem socialismu, neboť bych rád měl možnost sluhou se stát. Je to výjimečná kniha, která pobaví a ještě povzbudí k chození do přírody. Postavy působí opravdově, kniha nabídne i různá menší moudra a jiný pohled na všední věci. Určitě stojí za to si přečíst.

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018

27.12.2018

Zákony života nám ukládají vyzkoušet všechny možné varianty života, abychom se nakonec vrátili k té první.

Kniha Saturnin v seznamech

v Přečtených12 033x