Sazínkové a Mračná země přehled

Sazínkové a Mračná země
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422342/bmid_sazinkove-a-mracna-zeme-2Jb-422342.jpg 4 3 3

Bylo, nebylo, ale mohlo by být. Příběh této fantazijní knížky určené dětem vypráví o dobrodružství skřítků zvaných sazínkové. Nazývají se tak proto, že se starají o semínka, jež sázejí, zalévají a pečují o jejich zdárný růst. Jednou se však v přírodě cosi zvrtne, dlouho neprší, země vysychá, rostliny vadnou, semínka neklíčí. Shromáždění sazínků rozhodne vyslat dva odvážlivce ze svých řad – pana Fouska a Jeníka, aby se vydali do bájné Mračné země, odkud pochází veškerá vláha, a vypátrali, kam se poděla voda a déšť. A hlavně aby ji vrátili zpátky na zem k rostlinám. Dvojice malých hrdinů nezůstane na své výpravě do neznáma osamocena, postupně se k ní přidají další – pomocnice i pomocníci. Společně zdolají spoustu překážek a prožijí podivuhodná dobrodružství, aby nakonec dosáhli vytouženého cíle.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sazínkové a Mračná země. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

bookcase
06.12.2019 5 z 5

Příběh se určitě bude líbit malým dobrodruhům, kteří hledají neotřelé hlavní hrdiny. Svět trpaslíků je prostě kouzelný. Mně připomněla oblíbenou četbu z dětství – příhody skřítka Lajdáčka a jeho brášků, které napsal Josef Filgas.
Určitě by tato knížka neměla zapadnout už kvůli tématice. Příroda to s námi nemá lehké a měli bychom další generace učit, že vody je pořád míň a míň a přestává být samozřejmostí.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sazínkové a Mračná země v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených3x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst3x

Autorovy další knížky

2021  100%Motýlí kniha
2019  87%Sazínkové a Mračná země