Sběratel ztracených věcí přehled

Sběratel ztracených věcí
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324558/bmid_sberatel-ztracenych-veci-uvX-324558.jpg 4 102 102

Románová prvotina. Sběratel ztracených věcí je příběh o spisovateli na odpočinku Anthonym Peardewovi,jenž před čtyřiceti lety ztratil vzácný dárek, který mu na památku věnovala jeho snoubenka Therese. Tím, že upomínku ztratil, porušil jediný slib, který si na něm kdy vyžádala. Téhož dne pak Therese nečekaně zemřela. Anthony se snaží odčinit svou vinu tak, že zachraňuje věci, jež jiní lidé ztratili, a píše o nich příběhy. Teď, na sklonku života, se však bojí, že neudělal dost, a přenechá své asistentce Lauře dokončení úkolu, který si předsevzal a který před ní do té doby tajil. Anthony Lauře odkáže svůj dům, zahradníka a nešťastného ducha své mrtvé snoubenky. S pomocí zahradníka Freddyho, zvláštní dívky odvedle jménem Sunshine a psího nalezence Karotky musí Laura dokončit to, co Anthony začal, a najít způsob, jak mu pomoci znovu se shledat s jeho ztracenou láskou.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host

The Keeper of Lost Things, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratel ztracených věcí. Přihlašte se a napište ho.

pat4157
03.11.2020 5 z 5

A mně se to líbilo a basta. Musím podotknout, že jsem četla v angličtině, jaký je český překlad, nevím.

kacenka075
29.08.2020

To bylo hodně slabé.

edita.g
15.07.2019 2 z 5

Oba slévající se příběhy jsou dobré a duchařina mi vůbec nevadila. Vadily mi pasáže jako ze Sexu ve městě (Lauřino katastrofální rande, končící opileckým oknem a kocovinou, náhlé zjevení věrné přítelkyně, která jí oznámí, jak je skvělá a zase zmizí... apod.) a krmení ubohých psů koblihami se smetanou, věnečky s marmeládou nebo chlebem s máslem. Tomu, že si dvojice Stan a Stella žertovně říká "esesáci", jsem se taky nějak nedokázala zasmát.

Kniha Sběratel ztracených věcí v seznamech

Autorovy knížky

Ruth Hogan