Smrtící vzdělání (2021) | Databáze knih

Smrtící vzdělání přehled

Smrtící vzdělání
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476616/bmid_smrtici-vzdelani-1v0-476616.jpg 4 375 375

Scholomance série

1. díl >

Škola magie jako žádná jiná Do téhle čarodějné střední byste chodit nechtěli: místo profesorů zde vyučuje drsnými metodami sama škola a na každém kroku číhá zlý tvor, takže jediná vteřina nepozornosti vás může stát život. A tam se ti dva potkají: Galadriel, kterou škola systematicky připravuje na dráhu nejděsivější černé čarodějky světa, jak to prorokovala její prababička, a Orion, syn jedné z nejvlivnějších kouzelnických rodin, školní hrdina a ochránce slabých. Jenže ona se ze všech sil snaží, aby se proroctví nenaplnilo, a on jí ani trochu nevěří. Dokážou ti dva změnit dávné řády školy — nebo aspoň vlastní život?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host

A Deadly Education, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrtící vzdělání. Přihlašte se a napište ho.

Leonora
10.02.2025 4.5 z 5

Příběh nula nula nic, ale ta originální a skvěle propracovaná myšlenka mě neskutečně baví. Zhltla jsem to na jeden zátah a hned to začnu číst znovu a pečlivěji. Teda jen dokud mi nepřijde další díl.

tereza5050
19.01.2025 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Neni náročná, ale zároveň umí vtáhnout příběhem. Moc se mi líbila a hlavně mě bavil pohled na jiný svět kouzelníků, jak, známé například z Harryho Pottera.
Příběh dával smysl a nebyla by čas, kde bych se zarazila, že mi z příběhu něco nesedí.
Hrdinka není typickou kladnou hrdinkou, ale postupem vám k srdci přiroste.

apq
18.12.2024 4 z 5

Tak jo, chvilku mi trvalo, než jsme se začetla, ale nakonec se mi kniha líbila. Prostředí a i samotný dej je zajímavý a originální. Hlavní hrdinka je dost zvláštní, ale zvykla jsem si na to a s postupem stránek se čím dál lepšila.
Jediné, co bych vytkla je na můj vkus málo přímé řeči, a mnohdy se nic moc nedělo, přestože se to pořád četlo dobře.

Knižní novinky (35. týden)

29.08.2021

Když jsme se vracely, už jsem to nevydržela: „Jenom by mě zajímalo - proč? Co jsem kdy udělala, že lidem tak vadím?“ Čekala jsem obvyklé důvody: jsi hrubá, jsi chladná, jsi zlá, jsi vzteklá, všecky ty věci, co lidi říkají, aby to vypadalo jako moje chyba. Ale ona si mě prohlédla, svraštila čelo, jako kdyby o tom opravdu přemýšlela, a pak rozhodně prohlásila: „Působíš, jako kdyby mělo pršet.“

Moje máma říkala, že všichni kluci tajně nosí ve spodkách ochočeného mala, a když s nimi holka zůstane sama, tak ho vypustí.

Kniha Smrtící vzdělání v seznamech

v Mé knihovně231x