Ztracené město přehled

Ztracené město
https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62913/bmid_ztracene-mesto-qNb-62913.jpg 4 57 57

Scott & Rogers série

1. díl >

Kameraman Denis Scott se společně s reportérkou Alyson účastní expedice doktorky Donovanové do Ztraceného města – dávného indiánského osídlení, skrytého na srázných úbočích horského masivu Sierra Nevada de Santa Marta v Kolumbii. Ihned po příletu na místo se začnou dít zvláštní věci: prudká bouře ruší signál satelitních telefonů, někteří členové týmu za záhadných okolností umírají, navíc se zdá, že se v ruinách starodávného indiánského sídla potuluje něco co je smrtelně nebezpečné a prastaré jako toto místo samo. Expedice bude muset projít Ztraceným městem od jeho nejvyšších míst po nejhlubší jeskyně, aby odhalila odpovědi na otázky, které neustále víří kolem. A kdo postavil Ztracené město a čím ve skutečnosti je?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené město. Přihlašte se a napište ho.

Latral
02.08.2024 4 z 5

No napíšu jen to, že někteří hrdinové by v půlce knihy museli umřít na fyzické vyčerpání. Na konci příběhu by měli zlomené všechny kosti v těle a některé i vícekrát.

Imaginárium
28.07.2024 3 z 5

Dej zasadený do pralesa a okolia Sierry Nevady v Kolumbii, kde hlavní hrdinovia pátrajú v Stratenom meste po bájnom poklade, s cieľom odhaliť dávne tajomstvá indiánskych kmeňov.

Dobrodružný román plný historických zaujímavostí, mytických božstiev a bájí, doplnený o hromadu mafiánskych prestreliek a nevysvetliteľných úkazov, na ktoré celú knihu hľadáme vysvetlenia. Občas bolo úsmevné, ako hrdinov nijak zásadne nelimituje bolesť a bez problémov sa hádžu o zem so zlomenými rebrami, aby zachránili nejakú hystericky pištiacu krásavicu, ale asi to k tomu patrí.

Trochu som bojovala s veľkým počtom postáv a často som sa vďaka tomu strácala v deji. Oceňujem množstvo zvratov, akčnosť a rozmanitosť charakterov, bolo to príjemné spestrenie. Na záver to všetko do seba pekne zapadlo, dostala som odpovede na všetky svoje otázky a užila som si prostredie Južnej Ameriky.

Ďakujem @nakladatelstvi.nemeton za zaslanie e-knihy k recenzii.

@pribehyodjany
14.07.2024 3 z 5

Po trochu zmatenem zacatku, kdy mi prislo, ze je tam moc postav, jsem se do knihy zacetla a cteni si nakonec uzila. Autor to mel dobre promyslene, konec se mi libil a vse davalo smysl.

Bohuzel mi nesedlo, jak rychle se stridala jedna akce za druhou, paradoxne jsem to vubec nestihala zpracovat a ocenila bych, kdyby byla v knize vic budovana atmosfera.

Hra na kočku a na myš, Druhá smrt a další knižní novinky (14. týden)

31.03.2024

Kniha Ztracené město v seznamech