Se zombiemi se netančí přehled

Se zombiemi se netančí
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141544/se-zombiemi-se-netanci-141544.jpg 3 9 9

Děsivý fenomén zombismu patří do světa neobjasněných záhad, kde se to hemží pozoruhodnými indiciemi, nepřímými důkazy a „poměrně věrohodnými“ svědectvími, ale také množstvím omylů a klamů. A nejde nakonec jen o ponuré legendy či fantastické povídačky karibského folkloru? Opravdu existují temná pouta ochromující lidskou duši i tělo? Čtivě napsaná kniha racionální formou přibližuje nejen tuto znepokojivou záhadu, ale také způsob jejího filmového ztvárnění v podobě hrůzyplných zombistických hororů.... celý text

Záhady
Vydáno: , XYZ (ČR)
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Se zombiemi se netančí. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

pejty
17.03.2016 1 z 5

Zpočátku jsem si knihu dá se říct užíval. Autor píše poměrně čtivím stylem a to i přes to, že je to vlastně naučná literatura. Ale čím déle jsem tuto knihu četl, tím méně se mi líbila. Autor rozdělil svoji knihu na tři části. V té první se zabývá historií Haity a vlastně nám přibližuje, jak tento "mýtus" vznikl. Pak se opravdu zabývá tím samostatným mýtem, ale bohužel se zde začíná hodně opakovat a neustále odkazuje na předchozí kapitoly a v podstatě v této části knihy neřekl nic jiného než to co v první části knihy. No a poslední část se zabývá filmovými zombie, ale bohužel to v podstatě není nic jiného než jen recenze na pár filmů (kdybych chtěl číst recenze na filmy, tak bych se mrknul na csfd a nečetl kvůli tomu knihu). Nakonec jsem měl opravdu problém s tím, abych tuto knihu dočetl, což jsem nakonec udělal jen kvůli čtenářské výzvě.

inikori
08.02.2013 3 z 5

Jedinečná kniha svého druhu u nás. Kniha psaná očividně pro potěchu autora. Výtečná exkurze do historie zombie, děsivá historie státu Haiti. Jenže po chvíli se inforamce začínají opakovat a část věnovaná filmům si vystačí se zmínkou Romera a popisu děje Fulciho snímků. To mi přijde trochu málo. Zombie kinematografie přece neskončila na začátku 80. let, ale posouvá se dál i se svými přesahy. Přesto kniha, kterou se budu chlubit:)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Se zombiemi se netančí v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x