Přípitek se satanášem přehled
Jack Higgins
Sean Dillon série
Thriller PŘÍPITEK SE SATANÁŠEM nás uvádí do roku 1985, kdy kdesi na severozápadním pobřeží Anglie zmizí sto milionů liber ve zlatě jako přímý důsledek odvážné akce irských protestantů. Poslední zprávy o pohybu teroristů se zmiňují o nákladní lodi IRISH ROSE mířící do Irska. Loď však za silné bouře ztroskotá a přežijí jen tři...... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1999 , Knižní klubOriginální název:
Drink with the Devil, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přípitek se satanášem. Přihlašte se a napište ho.
Není to poprvé, kdy jsem příjemně překvapená, že některým starším knihám ani čas příliš neubral na atraktivitě a čtivosti. Společným znakem je menší počet stránek a také to, že se autoři soustředí na hlavní dějovou linku bez dnes tak oblíbených odboček (např. do osobního či rodinného života jednotlivých postav) a pseudopsychologických blábolů, které jsou až na několik výjimek pro vývoj děje zbytečné.
Tento dobrodružný thriller tak nabízí přímočarý a napínavý příběh s velmi kvalitní zápletkou a vesměs kontroverzními hrdiny s velmi flexibilním vztahem ke spravedlnosti. Zároveň dává aspoň trošku nahlédnout do té temné stránky moderních dějin Irska. Moc se mi to líbilo a snad ještě narazím na nějaké další knihy autora, které jsem ještě nečetla.
V Anglii zmizí sto milionů liber ve zlatě.Měli být a lodi IRISH ROSE která ale ztroskotala a teď se pátrá po třech přeživši.
Kniha Přípitek se satanášem v seznamech
IRA - Irská republikánská armáda
1995 | Orel přistál |
2000 | Černý baron |
1994 | Útes Thunder Point |
1999 | Přípitek se satanášem |
1998 | Orel vzlétl |
V první třetině příběhu jsem se trochu nudil a čekal jsem, až se objeví naši hrdinové z celé série. Až pak mi došlo, že Martin Keogh je vlastně..... Pak už to šlo jako vždy u autora podle plánu - napínavý dobrodružný děj, má to spád a opět se objeví i Liam Devlin - to je můj oblíbenec.