Poslední templář přehled
Raymond Khoury
Poslední templář série
1. díl >
Akkon, 1291. Zatímco poslední křesťanská bašta neodvratně padá do rukou muslimům, hrstce templářů se podaří prchnout se záhadnou truhlou, kterou jim svěřil umírající velmistr řádu. New York, současnost. V Metropolitním muzeu probíhá vernisáž výstavy Poklady Vatikánu. Uprostřed ceremoniálu do budovy vtrhnou čtyři muži v templářském odění a brutálně zlikvidují každého, kdo jim vstoupí do cesty. Archeoložka Tess Chaykinová z úkrytu zděšeně přihlíží, jak vůdce nájezdníků bere z vitríny jakýsi podivný předmět, utrousí několik latinských slov a vzápětí se svými druhy mizí v ulicích. Vyšetřováním je pověřen tým FBI v čele se Seanem Reillym. Mrtvých přibývá a je stále zřejmější, že ukradený předmět hraje v případu klíčovou roli. Sean a korunní svědkyně Tess jsou vtaženi do ponuré a tajemné historie templářského řádu. Na každém kroku jim jde o život, protože někdo se chce postarat, aby dávná tajemství zůstala navždy pohřbena. A není divu, protože tato tajemství by mohla otřást samotnými základy křesťanské víry a vést k odhalení faktů, které církev úzkostlivě tajila celé dva tisíce let.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2006 , DominoOriginální název:
The last templar, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední templář. Přihlašte se a napište ho.
Nejvíc na tomhle druhu knih vadí, co dokáží hlavní hrdinové všechno přežít při honbě za vyřešením tajemství. Od půlky knihy je to ve velkém....Ale jinak dějové linka zajímavá, takže přečíst doporučuji.
Počáteční přepadení newyorksého muzea mi přišlo trochu přitažené za vlasy. Kniha ale vcelku špatná není. Docela se mi líbilo, jak autor k příběhu ze současnosti vkládal kapitoly ze života templářů z minulosti.
Kniha Poslední templář v seznamech
detektivní a krimi romány zfilmováno záhady archeologové FBI krádeže a loupeže dobrodružné romány templáři
2006 | Poslední templář |
2010 | Znamení / Steve a já / Krasojezdkyně / Zatvrzelci |
2007 | Svatyně |
2012 | Ďáblův elixír |
2011 | Spása templářů |
Přečteno podruhé, díky Čtenářské výzvě, a opět se mi líbilo.