Hrob v horách přehled
Michael Hjorth , Hans Rosenfeldt (p)
Případy policejního psychologa Sebastiana Bergmana / Sebastian Bergman: Policajný psychológ série
Mal to byť celkom obyčajný, hoci trocha náročný výlet do hôr, ale kamarátky Karin a Maria boli na takéto túry pripravené. No tentoraz akoby sa proti nim všetko spolčilo, najprv sa vydali zlým smerom, potom sa spustil prudký dážď a pridal sa aj nepríjemný studený vietor. A to bolo do cieľa ešte veľmi ďaleko. Vtom sa Karin nebezpečne pošmykne a rúti sa dolu svahom. Ešteže sa má čoho zachytiť – bože, ale veď to nie je konár, ani palica, ona sa drží ľudskej kosti! Privolaná polícia na mieste činu nájde nie jedno, ale hneď šesť zakopaných tiel, lepšie povedané šesť kostier, z ktorých dve určite patrili deťom. Dve dospelé osoby sa im podarí identifikovať, no identita zvyšných štyroch zostáva záhadou. A keď si vyšetrovatelia už myslia, že našli odpoveď, vynárajú sa ďalšie otázky. Stopy nikam nevedú a vyšetrovanie sa dostáva do slepej uličky. Sebastian Bergman, ktorý je súčasťou vyšetrovacieho tímu, využíva túto situáciu aj na to, aby unikol svojej expriateľke a strávil istý čas so svojou dcérou policajtkou Vanjou. Lenže na oživenie ich vzťahu je už asi neskoro. A navyše čoskoro zistí, že do prípadu je zapojený viac, ako by sám chcel...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
Fjällgraven, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrob v horách. Přihlašte se a napište ho.
Jsem zatím na 3. kapitole a v každé z nich se ocitnu v jiné dějové linií. Od autora jsem dosud nic nečetl a přijde mi, že participuje na severském noir. Již v první kapitole, byl děj předvídatelný a konání profesionální agentky zcela nekompetentní.
Zatím dávám 2 hvezdičky, děj mi přijde svižný a je patrné, že autor má zkušenost se psaním a nezdržuje se bohapustým plácáním.
Nejsem si jist, jestli knihu dám, pokud usoudím, že se jedná o další severský blábol, knihu nemilosrdně smažu ze své audiotéky, obě hvězdičky zruším a zařadím mezi odpad.
Načteno skvěle.
Kniha Hrob v horách v seznamech
detektivní a krimi romány napětí Švédsko severská krimi pátrání v minulosti švédské detektivky
Prvni kniha, kterou jsem od autora četla. Jsem za půlkou a zmatená. Neustálé přeskakování mezi různými dějovými liniemi. Příliš jmen a postav. Hlavní kriminální zápletka mi přijde jako něco vedlejšího na doplnění. Čekala jsem severskou detektivku a jsou z toho Rodinná pouta. Věřím, ze pro cílovou skupinu je autor top, skvělý styl psaní, výstižné dialogy i náhledy do niter postrav. Velká barvitost... Jen ja nejsem v tomto ohledu cílová skupina.