Vzestup Baziliška (limitovaná edice) přehled

Vzestup Baziliška (limitovaná edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381697/bmid_vzestup-baziliska-limitovana-edice--ZTn-381697.jpg 3 40 40

Přežívající členové Operační skupiny X (alias Sebevražedného oddílu) se pokouší zotavit ze své katastrofální mise v Gothamu a na světlo se dostává temné tajemství, které tým nahlodává už od samého počátku – jeden z nich je zradil! Sabotér, jehož přetvořil a vycvičil sám Regulus, vůdce organizace Bazilišek, má za úkol zavraždit Amandu Wallerovou a odhalit existenci oddílu celému světu. Je to snad Harley Quinn, Jokerova šílená milenka, která už i tak znamená pro tým hrozbu a neustále se potácí mezi svými osobnostmi? Nebo snad Deadshot, jehož touha zemřít mohla Regulovi posloužit jako vhodná páka k jeho ovládnutí? Nezbývá čas a oddíl vyráží na nezvyklou misi i s přeběhlíkem ve svém středu. Cílem je zajmout Mitche Shelleyho alias Ressurection Mana – a on i vše ostatní je součástí plánů Amandy Wallerové na porážku Regula a vypálení organizace Bazilišek do základů. Kromě toho uvnitř naleznete klíčový příběh počátků záhadné Amandy Wallerové z nultého čísla řady, v němž odhalíme i pravý důvod jejího dlouholetého nepřátelství s Regulem.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Basilisk Rising, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzestup Baziliška (limitovaná edice). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

ludek.n
01.08.2023 3 z 5

"Za naši práci se nám nedostane uznání, medailí, průvodů a ani poděkování. Přijde jen smrt A to je naše jediná útěcha." Sebevražedný oddíl pod vedením Deadshota má za úkol zajmout Mitche "Ressurection Mana" Shelleyho a posléze udeřit proti organizaci Bazilišek. Že to nebude procházka růžovým sadem, je snad každému jasné. Adam Glass se s tím opět nemazlí, i když tentokrát začíná poněkud podivně. Sérii skečů o důsledcích konání jednotlivých členů Operační skupiny X bych ještě pobral, ale celou část o Ressurection Manovi považuji za samoúčelnou (možná se v budoucnu dozvíme, k čemu sloužila, ale v tuto chvíli je to nikam nevedoucí odbočka (nehledě na to, že výtvarníci Jesus Saiz a Andres Ginaldo v závěru mise razantně změnili vzhled Amandy Wallerové). Podobně je na tom i Jidášův úder v sešitě #10, jehož kontinuita a vazby k sérii jsou tak nesmyslně křečovité, že to až bolí. Chápu, že se má jednat o oslí můstek k "Regulovské misi" (v jejímž průběhu současně řešíme i problém zrádce), ale hůře už to snad ani udělat nešlo. Z celého souboru mi jako nejpřínosnější, nejlogičtější a nejvíce cool přišlo ono nulté číslo o Amandě Wallerové (díky Fernandu Dagninovi už v její přirozené podobě). Z knihy mám rozporuplné pocity: kresba drží fazónu, ale příběh se rozpadá do zmatených chuchvalců, vedoucích odnikud nikam.

fvalek
12.08.2022 3 z 5

Nechci psát spoilery, ale je na obálce, takže čert to vem - hned první věc, co bych změnil, by bylo odhalení ohledně přežití Harley. V podstatě mi nevadí, že přežila, mám ji rád, je to komerčně výhodné, je to narativně výhodné, je to dokonce logicky hezky vysvětlené ohledně Deadshotovy trefy, ale klidně z toho mohli udělat překvapení až do nějakého třetího sešitu, kde se najednou objeví a dovysvětlit to až pak. Takhle to bylo úplně o ničem. Stejně tak postavy, které se v tomhle díle míhaly a měnily jak na běžícím pásu. Celkově mi pak přijde, že tenhle díl nebyl vůbec nijak uzavřený, a sice ano, on bude mít pokračování v dalším díle, ale přesto by i samotný jeden díl měl mít nějaké malé zakončení, i kdyby končil cliffhangerem, ale měl by závěr. Tady je to utnuté v nejlepším, a to nesmyslným flashbackem, který vysvětluje motivaci Wallerové k Regulovi, přičemž ani Wallerová, ani Regulus nebyli nijak intimně představeni, aby nás tahle motivace vůbec zajímala. Navíc se tu ukazuje něco, co někdo možná ocení, ale já ne - Wallerová je vždy drsná, vždy o krok dopředu, přísně profesionální až nehumánní, ale tady se ukazuje jako slaboška, která v podstatě celý Sebevražedný oddíl vybudovala na základě své malé boyfriend issue, ze které je dodnes celá hotová.

Celkově je to tak nepříjemně rozkouskované a epizodické, že děj nemá žádnou časovou linii, nemá začátek ani konec, nemá ani nějaké opěrné body. Plus je, že alespoň navazuje na první díl, který byl sice dost podobně vystavěný, ale u něj to ještě bylo sympatické a dávalo smysl. Tady ten smysl ustupuje a já v podstatě nechápu, co jaká strana chce, proč dělají, co dělají a o co komu jde. Celá druhá půlka byla jeden velký otazník. Ale rube se to tam pěkně, jen těžko říct, co z toho bude a co tím vlastně kdo chce dokázat.


ArkAngel
03.08.2022 1 z 5

Fraška s týmem padouchů pokračuje a vzhledem k tomu, že je Harley Quinn pomalu nejpopulárnější DC postava, nemohou ji tvůrci nechat zemřít ani na jedno číslo. Tragický příběh Wallerové mě příliš neohromil a ona mise v Mexiku zábavná nebyla. Stejně tak crossover s Resurrection Manem. Vše je tu vlastně jenom na efekt, ale ve výsledku to nic neznamená.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzestup Baziliška (limitovaná edice) v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x