Sebrané spisy - svazek 3 (vývoj kapitalismu v Rusku) přehled
Vladimír Iljič Lenin (p)
Obsáhlé dílo ruského revolucionáře a marxistického teoretika V. I. Lenina. Spis vznikal mezi léty 1896-1899. Lenin na něm velice usilovně a pečlivě pracoval, prostudoval nepřeberné množství materiálu, které se týkalo ekonomie tehdejšího Ruska. Výsledek je obrovské skoro 700 stránkové dílo, které mj. dokládá Leninovu pečlivost a pracovitost.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sebrané spisy - svazek 3 (vývoj kapitalismu v Rusku). Přihlašte se a napište ho.
Kniha Sebrané spisy - svazek 3 (vývoj kapitalismu v Rusku) v seznamech
1949 | Imperialismus jako nejvyšší stadium kapitalismu |
1949 | Stát a revoluce |
1975 | O židovské otázce |
1975 | Materialismus a empiriokriticismus |
1949 | K. Marx - B. Engels - Tři zdroje a tři součásti marxismu |
Skvelé a naozaj VEDECKÉ dielo a férová analýza vtedajšieho Ruského kapitalizmu. Na základe ton ekonomických štatistík a údajov a ich rozobratia.
Bol som úprimne prekvapený aké veľké boli už tak skoro rozdiely medzi bohatšími a chudobnejšími roľníkmi a koľko toho,, kulaci vlastnili ". Štandardná buržoazna história toto úplne obchádza a opisuje (evidentne úplne nepravdivo) triedu roľníkov ako úplne homogénnu. Nebola taká. Vôbec nie.
Jedna desatina najbohatších vlastnila desatinu pôdy a 50 percent najchudobnejších nevlastnilo žiadnu pôdu a iba pracovalo na majetku druhých.