Sedm hlavních ctností přehled
Notker Wolf
Notker Wolf je po celém světě populární opat primas benediktinského řádu. Ve svých úvahách o cestě ke štěstí se přidržuje moudrostí 1500 let staré benediktinské řehole. Vypráví velmi osobně, srozumitelně a často poeticky o svých zkušenostech se ctnostmi statečnosti, spravedlnosti, moudrosti, střídmosti, víry, lásky a naděje. V těchto sedmi postojích se skrývá cosi, co nám může poskytnout oporu jako jednotlivcům i jako celé společnosti. Jsou to nosné pilíře štěstí, na kterých lze založit stavbu domu života. Ne studené stavby s nehostinným průčelím, ale skutečného místa pro život, otevřeného, spolehlivého a radostného. Autor uvádí četné příklady ze života a odkazy na Ježíšovo jednání. Každá kapitola obsahuje pozoruhodné, vtipné a kreativní úvahy k danému tématu.... celý text
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 2011 , Karmelitánské nakladatelstvíOriginální název:
Sieben Säulen des Glücks, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedm hlavních ctností. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Sedm hlavních ctností v seznamech
křesťanství teologie duchovní život biblické citáty křesťanský život spiritualita štěstí radost životní styl ctnostiAutorovy další knížky
2011 | Dopřej si čas |
2011 | Sedm hlavních ctností |
2012 | Miluji svobodu |
2009 | Prokletý mobil: Postřehy o lidech a o životě |
2011 | Andělé v kurzu |
Notker je velmi osobitý a autentický autor. Moc zajímavé čtení o ctnostech a smyslu života.