Sedmidenní víkend přehled
Ricardo Semler
"Proč můžeme odepisovat na maily v sobotu, ale nedokážeme jít do kina třeba v pondělí dopoledne? Proč nemůžeme brát děti do práce, když si můžeme brát práci domů k dětem? Proč si myslíme, že protikladem práce je zábava, když je jím ve skutečnosti nečinnost?" ... jsou pouze tři z mnoha otázek, které si Ricardo Semler v Sedmidenním víkendu pokládá. Od vydání celosvětového bestselleru Podivín uběhlo zhruba deset let a Ricardo zasedá znovu ke klávesnici, aby se nyní zamyslel nad tím, jak moc se změnila práce v 21.století, co všechno je jinak a jakou roli v tom všem sehrálo jeho "podivínské Semco". Kniha tak nadchne především ty, kteří se chtějí přeuspořádat svůj pracovní život tak, aby dělali více toho, co mají opravdu rádi. Zároveň je však i hlubší exkurzí do posledních deseti let vývoje Semca.... celý text
Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: 2013 , PeopleCommOriginální název:
Seven Day Weekend
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedmidenní víkend. Přihlašte se a napište ho.
Exkurz do firmy, která nás svou firemní kulturou nadchne, ale když se opravdu upřímně zamyslíme, není pro každého. Obdivuji autorovu odvahu a víru, se kterou Semco (pře)budoval, i to, že zná spoustu svých zaměstnanců jménem i s osobním příběhem. Na druhou stranu bych určitě uvítala určité zhuštění a zkrácení textu. Ke konci už se to trochu opakovalo, už tam nebylo tolik svěžích impulzů a wow efektů jako zpočátku.
Původně mě kniha velmi nadchla. Pak se ale spousta myšlenek opakovala, což mě při čtení velmi obtěžovalo. Takze se čtení z pár dní protáhlo na pár týdnů. Některé myšlenky jsou velmi zajímavé. Ovšem myslím si že je kniha určená převážně pro manažery nebo pro někoho kdo už nějakou firmu vlastní nebo rozjíždí. 3*
Kniha Sedmidenní víkend v seznamech
Kniha je pěkná, ale příliš dlouhá. Často se to vše opakuje dokola. Navíc jsem se těšil, že se dozvím nějaké praktické rady, jak docílit podobné atmosféry jako je v Semcu, ale bohužel... Pořád samé příběhy... Nakonec jsem nedočetl, tak snad není něco zajímavého na konci :).
Mohlo by to být fajn počtení, kdybych firmu vlastnil. Ale jako podřízený - ve středním managementu - toho zas tak moc nezmůžu. Ale pracovat v Semcu by se mi asi líbilo :ú