Síla ohně (2019) | Databáze knih

Síla ohně přehled

Síla ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390166/bmid_sila-ohne-Uzx-390166.jpg 4 105 105

Tento napínavý fantasy příběh se odehrává v Sedmiříší známém z autorčiny předchozí knižní série, avšak o generaci později. Je prostoupený temnou magií, nebezpečenstvími, z nichž tuhne krev v žilách, a dvěma nezapomenutelnými postavami, které se pohybují na tenoučké hraně mezi životem a smrtí. Hlavními hrdiny jsou Adrian sul'Han, zvaný Ash, školený léčitel obdařený magickými schopnostmi a syn královny Fellsu a Nejvyššího kouzelníka, jenž hoří touhou pomstít smrt svého otce, a Jenna Blandelowová, dívka s podivným znamením, kterou její tajemní rodiče opustili brzy po narození. Jejich cesty se setkají v Ardenu. Spojuje je nenávist k bezcitnému králi. Podaří se jim krále odstranit a zabránit tak válce? A dojde jejich láska naplnění?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab

Flamecaster, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla ohně. Přihlašte se a napište ho.

jitka_dankova
01.01.2025 5 z 5

Překvapivá fantasy pro mladé, ve které se proplétá osud osmi (!) hlavních postav a objeví se tam i roztomilí draci. Čtení je náročnější, protože nakladatelství booklab od Slovartu zcela nepochopitelně přeložilo tuhle sérii a ne tu hlavní(!), která jí předchází a celý tenhle svět a pravidla vysvětluje. A tak jsem se při čtení cítila zmateně, autorka prostě fakt počítala s tím, že víme, co stalo královským rodičům před lety... (Myslím, že tím nakladatelství zbytečně celou sérii krapet potopilo.)
První díl a první dvojice mi přirosla ze všech postav k srdci nejvíce, spolu se záchranou draka, další díly s příběhy jiných postav jsem zvládla taky, ale stejně jsem nejvíc čekala, kdy znovu přijde na scénu optimistická Jenna a draci. Nejvíc oceňuji, že postavy nejsou žádní supermani, ale prostě obyčejní lidé (jo, děti, ale všichni se chovají a vypadají prostě jako minimálně o 6-10 let starší, takže jsem si je celou dobu představovala fakt starší a na čísla věku nekoukala). Plány jim často nevychází, dělají hlouposti, neshodnou se, snaží se z toho prostě jen nějak dostat a protloukat se dál. Díky tomu jsem byla při čtení celé série neustále překvapená drobnými zvraty a různými nezdary. Na sérii mne bavilo i to, jak se příběhy a jednotlivé linky fakt zajímavě propojují.
V první díle se setkáte hned s pěti hlavními postavami: Jenna, Ash, Destin, Evan a Lila - doporučuji věnovat pozornost všem.

renda5135
26.01.2024

Krásný příběh, obsahující snad všechny aspekty fantasy, jež dělají tuto knihu skvělou.
Často se dá předpovídat, co se v ději stane, ale na zážitku to neubere.
Jen škoda, že další díly už nejsou tak skvělé -pokračování mi přijde plné nedostatků a tak trošku i dětské.

sall02
24.01.2023 4 z 5

Takový zvláštní mix Divotvůrce, Skleněného trůnu, Selekce a stopro ještě něčeho dalšího... Ale za mě to fungovalo super. Máme tu představený nový fantasy svět, romantickou linku, nemálo magie a intrik a dohromady to dává solidní YA fantasy, která rozhodně nezklame. Těším se na další díly, ke kterým se dostanu doufám co nejdřív.

Knižní novinky (3. týden)

06.01.2019

Kniha Síla ohně v seznamech