Bez práva na život přehled
Ilka Pacovská
Sedmý smysl série
Terezčin osud je už od začátku velice zvláštní a má to svůj důvod. Zdědila Martisovu krev a s ní i talent, kterého se všichni bojí – i draci... Dokáže jí Hanka pomoct? Závěr série s osudy Vrona a dětí, kterým otevřel cestu do světa magie.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez práva na život. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
dočtena oficiální série..proletěla jsem pár komentářů a připojuji se ke skupince, která byla spíše nadšená.. díl se mi snad líbil víc než předešlý.. sice nechápu to poblouznění Terezkou - najednou se všichni z toho děcka jdou zbláznit (proč ?? proč ??) a Hanka první.. Vron rozšiřuje bizarní adopivní rodinku, všichni jsou tak šťastní a spokojení, až je to nepřirozené...
Systém "ochrany" jedinců s Martisovou krví připomínal tak trochu koncentrák a hlavně byl jaksi nedomyšlený a ne úplně funkční... Pořád mě zaráží, jak různé spolky a řády, s kterými se setkáváme, jsou jakoby spíchlé horkou jehlou.. Další věc - sice fungují školy pro magicky nadané lidi - ale dle mého se v nich naučí jen pár věcí , a třeba vůbec netuší, jak ten jejich svět funguje, co za lidi se tam vyskytuje... zrovna třeba v magické škole by se o Martisovi dozvědět mohli, ne ??
Putování Hanky a dětí iluzemi se mi moc líbilo, bylo to skvělé, představovala jsem si svoje známé místa v lese a na nich se odehrával příběh..
Potěšilo větší zapojení draků, opět dostane prostor dračí cejch.. Ráda jsem se setkala i s trpaslíky. Ukončení příběhu bylo fajn, Hanka nám konečně dospěla a je to vidět i na jejím rozhodování a konání, už to není jen od zdi, ke zdi...
Jen to zakončení se Sváťou - fakt to to bylo nutné ? romantiku autorka moc neumí a láme ji přes koleno..ale což - je to její příběh. a já jsem si ho ráda přečetla..
jdu na 10.doplněný díl a jsem zvědavá, jestli se mi povede ke čtení zlákat i děti :)
Tento díl mi přišel spíš už jen zbytečný, bylo tam spoustu zbytečných scén a děj trochu už natahovací. Ale i tak mám tuto sérii ráda.
Kniha Bez práva na život v seznamech
2012 | Ostrov zasvěcení |
2013 | Únosce draků |
2012 | Smrt kouzelného džina |
2014 | Otrocká krása |
2018 | Naučte mě zabít draka |
Tento díl měl spád, ač hlavní postavička byla na pár facek. Naštěstí to zachraňovali staří známí a jejich konfrontace s hlavní postavičkou, takže nakonec pěkných 8/10. Nicméně to, že Hanka a spol. rostou se promítá i do jejich vztahů a tam mě to už tedy moc nebavilo a uvěřitelné mi to také nepřišlo. Pěkně to v komentáři popsala Haki34.