Průvodce ztracených přehled
Ilka Pacovská
Sedmý smysl série
Souboj dobra a zla pokračuje… Vedle starých známých – Hanky, Rafana a Sváti – nás nový příběh seznámí s Tulianem, Silmurem nebo mágem Artitanem. Tentokrát nás děj zavede hlavně do školy v Airbowanu, která se nachází v nevlídné krajině na pomezí mezi životem a smrtí. Vládnou zde harpyje, jež jsou také učitelkami Toma a Sama. Druhá – zcela nová oblast, kam se dostaneme – je Jižní kontinent a hrad Belistoun s okolím. Tomovým posláním je zachránit Sama a pomoct jeho duši splynout s tělem, ale objeví se další úkoly, jejichž splnění přivádí chlapce až k hranici smrti. Obstojí desetiletí kluci v neobyčejně těžké situaci? Jak si poradí se zlem, krutými podmínkami a temnými silami? Dobrodružství a dobré čtení už popáté!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průvodce ztracených. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
tááák, jestli mě nadchla 4., tak 5. je ještě o několik chlupů lepší ! Bylo, nebylo...a najedou máme další postavy v příběhu...prince, princezu, zavražděného krále, padoucha se záluskem na trůn. Bitevního mága. A naše 3 kamarády, trochu nyní upozaděné... Do popředí se dostávají dvojčata Mojeranovic. Jestli to tak autorka plánovala od začátku - tleskám :) konečeně jsem pochopila, proč tam jsou. Škola harpyjí v Airbowanu je skvělá ! kluci a jejich temná pasáž - místy až strašidelné. Duchové, tenká linka mezi životem a smrtí. Tom jako průvodce. A jak nám do toho všeho zapadá království, zmítané nepokoji ? nooo přesně jako poklička na hrnec !!! všichni spolu zapojí své síly a co myslíte ? bude happy end ?
zhltla jsem jedním dechem a těším se na další !
Kniha Průvodce ztracených v seznamech
draci magie nadpřirozené bytosti česká fantasy fantasy pro děti fantasy
2012 | Ostrov zasvěcení |
2013 | Únosce draků |
2012 | Smrt kouzelného džina |
2014 | Otrocká krása |
2018 | Naučte mě zabít draka |
Tak tohle je první díl, který mě nebavil tolik. Mohla za to ta druhá linka. Dvojčata mě prostě tak nezaujala. Zbytek knihy to ovšem vylepšil, takže mohu s klidem doporučit i tento díl.