Šedý muž přehled
Mark Greaney
Bestseller, podle kterého Netflix natočil (svůj nejnákladnější!) film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodiny, přátel i domova. Přijímá pouze zakázky, kdy má zlikvidovat zločince. Pohybuje se jako stín, splní nemožné a pak zmizí. A vždy zasáhne svůj cíl. Vždy. Jenže na světě existují síly smrtelnější než Gentry. Peníze. Moc. A lidé, pro které nic jiného hodnotu nemá. Pro ně je Šedý muž problém. A tak musí Gentry prokázat, že umí zabíjet nejen pro peníze, ale i proto, aby zůstal naživu...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2022 , KalibrOriginální název:
The Gray Man, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šedý muž. Přihlašte se a napište ho.
Knížka mě od začátku chytla a přečetla jsem ji téměř na jeden zátah. Plno akce, žádná hluchá místa. Sice se jedná o poměrně nereálný příběh, ale i tak se mi to moc líbilo.
(SPOILER) Velmi dobré 4*. Ano, ke konci už to bylo trochu přitažené za vlasy (hlavně zranění hrdiny a co s tím všechno dokázal), ale to k takovým příběhům asi patří :) Čtení jsem si užil, vůbec jsem se nenudil a akce střídá akci a Court Gentry je sympaťák! Určitě si přečtu další díl.
Dotek zmaru, Ďábelské srdce a další knižní novinky (22. týden)
26.05.2024
Šedý muž je tady s dalším napínavým příběhem!
12.04.2023
Jedeme v tom spolu, Dokonalé léto a další knižní novinky (29. týden)
17.07.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Šedý muž v seznamech
zfilmováno kriminální podsvětí CIA nájemní vrazi špionážní zápletka dobrodružné romány
Kniha mě bohužel neoslovila ani stylem psaní (přišla mi překombinovaná) ani tématem. Zkusím film, zdali mě bude více bavit.