Tři malá prasátka přehled

Tři malá prasátka
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508149/bmid_tri-mala-prasatka-63ab1eb7110c0.jpg 4 280 280

Šéfinspektor Robert Kett série

Odhalí pravdu, i kdyby ho měla zabít. Před pěti měsíci byla Billie, žena šéfinspektora Ketta, unesena při procházce Londýnem. Pět měsíců bez jediné stopy, důkazů a podezřelých. Až doteď. Když rutinní policejní prohlídka odhalí síň hrůzy pod jedním z nejdražších domů ve městě, vyšetřovatelé objeví stopy, které poodkrývají Billiin osud i identitu jejího únosce – záhadného vraha známého pod přezdívkou Prasák. Kett, lačnící po odpovědích, ale v zuboženém stavu, v jakém ho zanechalo jeho poslední vyšetřování, se vrací do Londýna, aby vyřešil nejosobnější a nejnebezpečnější případ své kariéry – případ, který ho postaví tváří v tvář hrůzostrašnému zlu. Nemá tušení, zda je Billie mrtvá, či živá. Neví, jestli už není na její záchranu příliš pozdě. Přísahal však, že půjde do samotných pekel a zase zpátky, aby odhalil pravdu o tom, co se jí stalo. A peklo už ho očekává.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta

Three Little Pigs, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři malá prasátka. Přihlašte se a napište ho.

work
14.12.2024 4 z 5

Smith je tak trochu nevyzpytatelný. Přečetl jsem v řadě první tři díly série s detektivem Kettem a každý je úplně jiný. Jednička (Doručovatelky) byla solidní detektivka a - bráno optikou všech tří dílů - prequel ke trojce. Dvojka (Zlý pes) bylo zbytečné a sérii ničím neobohacující cvičení. Trojka (Prasátka) není detektivka, ale temný thriller, který bych spíš čekal od Keplera a spol..
Začnu pozitivy: Je to opravdu napínavé a jakmile se začtete, prostě to musíte dočíst. Já to sjel nadvakrát. Smith nevytváří odbočky, děj je lineární a rychlý, autor umí psát čtivě a nezapomene co chvíli předhodit čtenáři návnadu, která nutí obracet stránky dál a dál. Humoru ubylo, temnoty přibylo.
Teď negativa: Inspektor Kett je, mírně řečeno, problematická postava. Nerespektuje nic a nikoho, spoustu věcí naslibuje a nedodrží, lže i svým dětem, a bez promýšlení se vrhá do předem ztracených situací. Je mi záhadou, proč jej všichni považují za nejlepšího policistu a skvělého tátu. Ano, Smith ho nechá vždy pomocí deux et machina z libovolné situace vybruslit, ale jako čtenář bych čekal víc, ne jen řetězec neuvěřitelných náhod, co nakonec vedou k cíli. Je to takové dětsky naivní, přinejmenším. Policejní sbory se tu stále chovají jako děti na výletě, každý si dělá co chce a nadřízené nikdo neposlouchá. Zajímal by mě názor Metropolitní policie na Smithovu tvorbu.
Takže jako krimi je to někde na rozhraní jedné hvězdičky a odpadu, nicméně se to čte opravdu dobře, a to je hlavní.
V dalším pokračování bych očekával jediné - že manželé Kettovi dají do latě své tři rozjívené ratolesti. Nevím, kde pro ně Smith vzal vzor, ale tady fakt pomůže jen rákoska.

HanWali
06.12.2024 5 z 5

mě se styl autora moc líbí, napínavé čtení bez zbytečných protahování, protkané jemným humorem, zajímavé zápletky

berila
26.11.2024 3 z 5

Špatné to nebylo, ale zázrak se taky nekonal. Místy trochu nechutné. Mám takový pocit, že v mnoha thrillerech se opakuje totéž: detektivové jdou dopadnout pachatele a zásadně si zapomenou vzít zbraň. A dětičky v tomto případě, to je kapitola sama pro sebe.

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023

Kniha Tři malá prasátka v seznamech

Alex Smith (p)
anglická, 1979